12/01/22 - 14:56h

“Novaka će biti teško pobediti u Melburnu, iako neće imati prijateljski doček”

 

Tim Henman veruje da je Novak Đoković, uprkos svemu, glavni favorit za osvajanje Australijan opena.


Foto: Getty Images AsiaPac

Komentarišući celu situaciju koja je Novaka zatekla po sletanju u Australiju, on je rekao:

– Ako me pitate da kažem nešto o svemu što se dogodilo, mislim da niko ne izgleda dobro u ovoj priči, ni Teniski savez Australije, ni država Viktorija, ni Vlada Australije, ali ni sam Đoković. Ovo je moglo i moralo je da se izbegne.

On smatra da ga publika u Melburnu neće lepo dočekati.

– Mislim da neće imati prijateljski doček u Melburnu. Svi znamo kroz šta je narod Australije prošao u poslednjih nekoliko godina, koliko je bilo teško u izolaciji. Po mom mišljenju, Đooković neće imati lep doček kada izađe na teren. I to je nesreća za turnir. Ipak, poznajući Đokovićev stav, on uspeva uprkos takvoj vrsti konfrontacije.

Pošto je pet dana proveo u imigracionom hotelu, Novak nije mogao da trenira. Sa treninzima je počeo tek u ponedeljak, kada je sud doneo odluku u njegovu korist, i do sada je odradio tri treninga.

– Očigledno da nije imao idealnu pripremu za turnir, jer je bio u jednoj prostoriji četiri ili pet dana, ali mu je sigurno laknulo što je oslobođen i verovatno je ubuđen zbog prilike koju sada ima. S obzirom na njegov učinak u Melburnu, gde je devet puta osvajao titule, mislim da će biti teško pobediti ga.

Žreb za Australijan open na programu je u četvrtak u ranim jutarnjim satima po srednjoevropskom vremenu.

– Mislim da je važno kako će žreb izgledati, jer mislim da Novak neće biti potpuno spreman za prva kola, ali je velika verovatnoća da će dostići željenu formu ako prođe te prve runde nepovređen. Možda izgradi momentum. Ima ogromno iskustvo.

I dalje mislim da je Đoković favorit. Nema sumnje da je ranjiviji zbog svega što se dešava. Medvedev je očigledno drugi favorit. Osvojio je poslednji grend slem, ovi uslovi mu odgovaraju, prošle godine je bio u finalu. Ali lista je duga. Divno je videti što se Nadal vratio, izgleda zdravo i spremno. Ne možemo da ga otpišemo. Zverev igra sve bolje. Mnogo je imena, ali Novak i Danil su najveći favoriti.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.