10/01/22 - 13:54h

Kako je tekao Novakov razgovor sa graničnom policijom?

 

Federalni sud Australije objavio je dokumenta u kojima se nalaze transkripti razgovora Novaka Đokovića i granične policije na aerodromu u Melburnu.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Podsetimo, Novaku su po sletanju odbili vizu zbog čega je on uložio žalbu, a sud je presudio u njegovu korist.

Nakon sudenja, objavljen se razgovor koji je dogodio na aerodromu.

Zvanično lice: Pokušao sam da objasnim, zbog toga sam Vam dao priliku da mi obezbedite dokumenta koja su teniski organi poslali fedaralnim vlastima.

Đoković: Ali to ne mogu da vam obezbedim ako nemam šansu da pričam sa njima.

Zvanično lice: Da…

Đoković: Nemam prava, nikakva prava. To je između Teniske asocijacije Australije, federalnih Vlasti i predstavnika Viktorije. Meni, zapravo mom agentu i meni, je rečeno da možemo da komuniciramo samo sa Teniskim savezom.

Zvanično lice: Mhm…

Razgovor se nastavio u 3.55.

Zvanično lice: Novače, na osnovu informacija koje ste nam obezbedili, objaviću da razmatramo da Vam ukinemo vizu. Pročitaću vam sada sve informacije.

Đoković: Ne razumem, ukinućete mi vizu?

Zvanično lice: Kada zvanično saopštimo, daću Vam oko 20 minuta da nas obavestite zašto ne bi trebalo to da uradimo.

Đoković: Ne razumem šta još želite od mene. Obezbedio sam sve dokumente koje su mi Teniski savez Australije i Vlada Viktorije tražili u poslednje tri ili četiri sedmice. Moj agent i ja smo bili stalno u kontaktu sa njima…

Zvanično lice: Da.

Novak Đoković: Oni su mi odobrili izuzeće od obavezne vakcinacije. Prijavio sam se, odobrili su. Zaista ne znam šta još da kažem. Nemam ništa više. Došao sam ovde jer imam ta dokumenta. U suprotnom ne bih. Ne razumem šta je razlog, zbog čega mi ne dozvoljavate da uđem u zemlju? Čekam već četiri sata i dalje mi nije jasno šta je glavni razlog? Nedostaje papir? Informacije?

Zvanično lice: Pročitaću sve informacije sada i daću Vam kopiju. Sve piše ovde. Ali da, morate da prođete kroz ovaj proces i onda da date objašnjenje. Možete da date meni posle 20 minuta.

Đoković: Dajete mi 20 minuta da vam obezbedim dodatne informacije koje nemam? U četiri ujutru? Stavljate me u nezgodnu poziciju. Ne mogu u 4 ujutru da zovem direktora Teniskog saveza Australije ili bilo koga iz Vlade Viktorije. Ovo je neprijatna situacija. Ne znam šta da vam kažem. Imam sve što su od mene zahtevali. Ne bih bio ovde ispred vas da nije sve urađeno prema pravilima koje je postavila vaša vlast. Ne znam… Šokiran sam što želite da mi otkažete vizu, na osnovu čega?

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.