11/01/20 - 09:58h

Novak: Zaista poseban meč, bilo je iscrpljujuće

 

Nakon pobede nad Danilom Medvedevim, Novak Đoković je rekao da mu je duel sa Rusom bio najveći izazov od početka godine.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Novak je, nakon pobede Dušana Lajovića, doneo drugi bod Srbiji protiv Rusije i tako odveo našu zemlju u finale ATP kupa.

– Bio je to zaista poseban meč. Juče sam proveo skoro tri sata na terenu i sada sa Danilom je bilo slično, samo što je u ovom meču bilo mnogo više dugih razmena. Bilo je iscrpljujuće. Medvedev je jedan od najboljih tenisera na svetu i sada se pokazalo zbog čega. Ovo je svakako bio moj najveći izazov od početka godine. – rekao je Novak i nastavio:

– Posle izgubljenog seta počeo je da se oseća mnogo bolje na terenu, udarao je snažno, nije imao mnogo neiznuđenih grešaka. Kako je meč odmicao, osećao se sve komfornije na terenu, uslovi su bili takvi da se igralo sporije, bilo ga je sve teže probiti. Bila je to velika bitka do poslednjeg poena.

Naš tim bodrilo je dosta srpskih navijača.

– Veoma sam srećan da podelim ovakvo iskustvo sa srpskim navijačima, koji su došli da nas podrže. Imali smo tenis visokog kvaliteta i nadam se da su svi na stadionu, ali i oni pred TV ekranima uživali. – poručio je Novak.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   ATP kup, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.