19/02/20 - 14:48h

Novak: Uvek sam se trudio da prema Hrvatskoj prenosim pozitivan odnos

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u razgovoru za hrvatski “Index” govorio o podršci koju dobija iz Hrvatske.


Foto: : CARL RECINE/Getty Images Europe

Nakon razgovara sa Novakom u Beogradu, na ovom portalu objavljen je tekst pod nazivom: “Đoković za Index: Hrvati, hvala što ste uz mene”.

Ovaj portal imao je anketu u kojoj je javnost upitana da li misle da će Novak biti najveći teniser svih vremena, a 61% dalo je potvrdan odgovor.

– Zahvalio bih se čitaocima Indeksa, koji veruju u mene i nadam se da ću opravdati to poverenje, jer i ja verujem u sebe, verujem da mogu da ispunim ciljeve, koji su veliki, kao što je, recimo, obaranje nekih rekorda. – rekao je Đoković u razgovoru sa hrvatskom novinarkom Deom Redžić.

Novak je zatim pričao o odnosu sa ovom državom.

– Trudio sam se, i u nastupima u javnosti i privatno, da uvek prenosim pozitivnu poruku i odnos prema Hrvatskoj i svim zemljama u regionu. Ja nisam odrastao u Jugoslaviji, jer sam bio mali, zemlja se raspala, ali osećam taj neki njen duh. Znam da mi na tome zameraju mnogi, ali ja poštujem različitost u razmišljanju i prosto je nemoguće zadovoljiti svakoga i biti svakome drag. To je moje mišljenje, uvek sam se ophodio na pozitivan način prema ljudima iz Hrvatske i drugih zemalja i sa poštovanjem. Ako se ljudski odnosite prema nekome, onda ćete to dobiti nazad. To je moj životni moto. Imam mnogo prijatelja u Hrvatskoj, često dolazim u Hrvatsku ne letovanje, i nadam se da će se to nastaviti.

Đoković je, kroz osmeh, za omiljenog hrvatskog sportistu izabrao svog trenera Gorana Ivaniševića.

– Ne, stvarno, Goran, jer je on bio uzor svima nama koji smo trenirali tenis, pa onda šjor Niki Pilić, on je nekako moja familija, dobro poznajem Željka Franulovića koji živi u Monaku, brat i sestra Kostelić (Janica i Ivica), njih sam pratio i cenio. Nikad ih nisam upoznao, a nadam se da ću biti u prilici jednog dana, možda i odskijamo malo zajedno, jer sam veliki ljubitelj skijanja… Naravno i Luka Modrić. Ima toliko izvanrednih sportista sa kojima sam imao sreću da se upoznam.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.