03/11/23 - 13:17h

Novak: U zdravstvenom smislu najgori dan za mene

 

Novak Đoković otkrio je da se tokom meča sa Talonom Griksporom mučio sa zdravstvenim problemima.


Foto: Getty Images AsiaPac

Prvi teniser sveta Talona je savladao nakon preokreta i time se plasirao u četvrtfinale Pariza.

Tokom meča bilo je vidljivo da sa Novakon nešto nije u redu.

– Dobro sam počeo meč, igrao odlično, ali sam na 4:2 ostao bez goriva, što je on odlično iskoristio i u potpunosti se vratio u meč. Najveći razlog za moj pad je što se već nekoliko dana borim sa stomačnim gripom – i provodim možda i više vremena ‘na šolji’ nego na terenu. Danas je verovatno bio najgori dan za mene u zdravstvenom smislu. Bio sam na pomolu da izgubim, on je bio veoma blizu pobede i uopšte ne bi bilo nezasluženo da je to bio konačni ishod. – rekao je on.

Naredni rival biće mu branilac titule Holger Rune koji je u prošlogodišnjem finalu savladao upravo Đokovića.

– Već mesecima nije u najboljoj formi, ali od kada je Boris stao uz njega – čini mi se da je probio mentalne barijere i da se vraća na prethodni visoki nivo. U smislu igre, Holger je jedan od najboljih igrača na turneji na svim podlogama, što je dokazao više puta.

Deo publike se u nekim momentima ponašao veoma nekulturno prema njemu.

– Navikao sam na takve stvari, ali je to okej. Da budem iskren, u pitanju je pre svega bio izraz nepoštovanja prema obojici igrača, u momentima kada se meč lomio. Međutim, šta je – tu je. Meč je bio uzbudjliv, to je podstaklo ljude, poželeli su da utiču na njegov tok, ali je ipak tenis prevladao.

Na spekulacije nekih novinara da Novak sam želi da isprovocira publiku kako bi se motivisao da pobedi, on je odgovorio:

– Dakle, vi smatrate da sam ja provocirao publiku, a ne ona mene? Šta vi mislite, iz vaše stolice na tribinama? Ne bih se uopšte složio sa vama, jer smatram da nisam ama baš ništa uradio da bih provocirao publiku. Ali tako to biva… Pariska publika je ‘veoma specijalna’ i to su dobre reči koje je opisuju, ali to je sve okej.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.