26/05/22 - 09:34h

Novak: Sumnjam da će ATP promeniti odluku

 

Nakon plasmana u treće kolo Rolan Garosa, Novak Đoković govorio je o odluci ATP-ja da oduzme Vimbldonu bodove.


Getty Images AsiaPac

Nakon što je Vimbldon, zbog rata u Ukrajini, zabranio Rusima i Belorusima da se takmiče na ovom turniru, ATP je na to odgovorio tako što je trećem grend slemu oduzeo bodove.

Đoković je na konferenciji za novinare rekao da će njegova novoonovana teniska organizacija (PTPA) nastaviti da se bori za interese igrača.

– PTPA će nastaviti da postoji, čak i ako nas dosta ljudi iz vladajućih tela ne želi u teniskom ekosistemu. PTP je jedina organizacija koja 100 odsto čini prava tenisera i teniserki. I dalje smo mlada asocijacija i treba nam vremena da uđemo u sistem. Izazov je za nas da nas prihvate. Za sada nismo. Nismo za pregovaračkim stolom gde bismo trebali da budemo, jer nismo priznati od slemova ili bilo koga drugog. Što se tiče igrača, ima pritužbi. Razgovarao sam sa nekim igračima poslednjih dana, posebno sa onima koji su prošle godine dobro igrali na Vimbldonu, sa onima koji su najviše pogođeni oduzimanjem bodova. Znali smo da koju god odluku ATP donese, to će biti zapravo posledica ili reakcija na to što je Vimbldon doneo odluku da zabrani nastup Rusima i Belorusima. Nisam u Savetu igrača, ne znam dokle se stiglo sa razgovorima. Razgovarao sam sa predsednikom ATP-a pre nekoliko dana i rekao mi je da se vode razgovori sa LTA. Tako da ne znam koje su opcije, sumnjam da će ATP promeniti odluku. Da li će biti nekih ‘dopuna’ te odluke, to ćemo videti. To je nešto o čemu bi igrači želeli da razgovaraju sa ATP, jer ne mogu da razgovaraju sa slemovima. Savet ATP je deo strukture, predstavlja igrače, tako je bilo decenijama. Mislim da to nije najbolji sistem koji imamo. Sistem je izneverio toliko igrača, mnogo puta i to je razlog zašto PTPA postoji. Kada su ovakve stvari u pitanju, glasovi mnogih igrača se ne čuju dovoljno. – rekao je on i nastavio:

– Znate da unutar ATP-a imate po 50 odsto zastupljenosti igrača i turnira. Tako da nikada igrači neće imati 100 odsto zastupljenosti. Vraćamo se na istu poentu. O čemu god da se radi, sada Vimbldon, sutra nešto drugo, pre nekoliko godina je bilo nešto treće. Uvek ću biti za ujedinjenost igrača, da igrači pokažu snagu koju poseduju. Nažalost, iz mog iskustva, većina igrača gleda svoje interese. Tu se obično pojavljuju sukobi.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.