02/04/20 - 11:46h

“Novak se dobro brine o nama”

 


Belgijanac David Gofan rekao je da igrači imaju dobru komunikaciju sa ATP-jem u trenutnoj situaciji.


zimbio.com

Mnogi igrači su u problemu jer je zbog pandemije koronavirusa sezona pauzirana, ali zajedno sa Asocijacijom teniskih profesionalaca (ATP) pokušavaju da pronađu najbolje rešenje za sve.

– Svi želimo najbolje za turneju i za igrače. Sigurno je da nije svima isto. Novak Đoković (predsednik Saveta igrača) i Vašek Pospišil se dobro staraju o nama. Oni su ti koji uvek pregovaraju sa ATP-jem. – rekao je Belgijanac.

Sezona je suspendovana do 13. jula, a ATP bodovi su zamrznuti. Gofan kaže da je to najbolje rešenje.

– Komplikovana je to situacija, na sve utiče drugačije. Neki su mogli da osvajaju bodove, neki su morali da ih brane. Prema nekima to nije fer, ali najpoštenije je bilo da dođe do ‘zamrznuća’. Videćemo, ali sigurno je da će biti adaptacija kada se sve nastavi.

I njega je, kao i mnoge druge, šokirala odluka Rolan Garosa da bez konsultacija sa ATP-jem i igračima turnir pomeri za septembar.

– To je bila jedna bomba. Niko nije očekivao takvu odluku, jer se nije čak ni spekulisalo o odlaganju. Sve se odvilo veoma brzo. Rolan Garos je pokušao da sačuva svoju kožu i doneo je odluku bez da je ATP ili igrače uopšte obavestio, bio sam šokiran. Razumem razlog, ali ne razumem način. Najbolje bi bilo da se grend slem turniri i ATP dogovore oko novog rasporeda, ali to neće biti lako. – rekao je trenutno deseti na svetu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   David Gofan, David Gofan, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.