27/01/23 - 14:09h

Novak o svom ocu: Pogrešna interpretacija

 

Nakon pobede u polufinalu Australijan opena, Novak Đoković odgovorio je na pitanja vezana za svog oca Srđana Đokovića.


Getty Images AsiaPac

Naime, u javnosti su se pojavili snimci na kojima srpski navijači drže ruske zastave koje su zabranjene na turniru, a među njima se mogao videti i Srđan Đoković.

– Kao i svi, video sam šta se desilo. Nesrećno je što je pogrešna interpretacija toga toliko eskalirala. Saznao sam sinoć. Mi smo kao porodica prošli kroz ratove, znamo koliko je to razarajuće i nikada nećemo biti za bilo kakav rat. Moj otac je posle svakog meča išao da se zahvali navijačima, da bude sa njima i da se slika. Video sam da su neki preveli kao nešto što nije rekao, rekao je ‘živeli’, nadam se da će ljudi razumeti da je to bilo to. Naravno da mi nije bilo prijatno sve to, uz sve što se događalo. – rekao je Novak na konferenciji za novinare.

Još jednom je dobio pitanje vezano za Srđana.

– Već sam objasnio. Nije bilo namere. Sada me pitate da li je to uradio namerno i da li je vodio računa šta radi. Moglo je da se desi svakom. Prolazio je i tražili su da se slika. Iskorišćen je u ovoj situaciji. Nije njegova greška, izašao je da slavi sa navijačima. Osećao se loše jer je znao kako će to uticati na mene.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.