12/03/24 - 11:14h

Novak nakon poraza: Veoma loše izdanje…

 

Novak Đokovič doživeo je šokantni poraz u trećem kolu Indijan Velsa.


Foto: Darrian Traynor/Getty Images AsiaPac

Bolji od njega u tri seta bio je dobitnik specijalne pozivnice Luka Nardi.

– Čestitam mu jer je naročito u trećem setu igrao odlično. Gledao sam ga kako igra. Nisam znao mnogo o njemu, ali gledao sam ga i znao sam da poseduje veliki kvalitet sa osnovne linije, pogotovo forhendom. Dobro se kreće, veoma je talentovan. Ušao je žreb kao srećni gubitnik i nije imao šta da izgubi, tako da je igrao sjajno i zaslužio da pobedi. Više sam iznenađen nivoom svoje igre, zaista, zaista loše. Te dve stvari su se poklopile i rezultat je negativni ishod. – rekao je Novak i nastavio:

– Znao sam da neće pasti ako ga ja ne nateram, a nisam to učinio. Pomogao sam mu da igra dobro, a sebi nisam pomogao uopšte. Pravio sam neke zaista užasne neiznuđene greške, defanzivan tenis, bez mnogo snage na lopti u trećem setu. On je ušao u teren i koristio vreme koje je imao na raspolaganju, igrao je rasterećenije i agresivnije od mene. Bilo je pomalo i vetrovito, potpuno suprotno u odnosu na treninge i moj prvi meč, ali to nije izgovor. Trebalo je da odigram mnogo bolje.

Na pitanje da li je na njegovu igru uticalo to što se nije takmičio od Australijan opena ili to što u Indijan Velsu nije igrao pet godina, odgovorio je:

– Moglo bi da bude oba, da budem iskren. Nisam siguran. Analiziraću šta se dogodilo, šta sam mogao bolje, i idem dalje. Igram manje turnira, probirljiviji sam sa rasporedom, tako da nije sjajan osećaj kada se ispadne rano, pogotovo ovde gde nisam igrao pet godina. Zaista sam želeo dobar rezultat, ali nije bilo suđeno.

Novinari su ga u pitali da li bi nešto uradio drugačije i da kaže svoje mišljenje o dosadašnjoj sezoni.

– Mogao sam sve da uradim drugačije. Kao što sam rekao, veoma loše izdanje. Da, nemam titulu ove godine i to je nešto na šta nisam navikao. Obično sam sezone u karijeri počinjao titulom na grend slemu ili Dubaiju, bilo gde… Ali u redu, to je deo sporta. Moram to da prihvatim, nadam se da ću još pobeđivati i da ću nastaviti dalje. Koji god trofej naredni da dođe, dobrodošao je, da razbijem negativni ciklus, pošto na poslednja tri,četiri turnira nisam ni blizu svoje najbolje igre.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Masters u Indijan Vels, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.