03/07/23 - 18:08h

Novak: Možda najčudniji meč koji sam ikada odigrao

 

Novak Đoković slavio je u meču prvog kola Vimbldona.


Foto: : CARL RECINE/Getty Images Europe

On je sa 3:0 u setovima savladao Pedra Kaćina.

Zbog kiše je meč bio prekinut, a zatim je trebalo vremena da se teren osposobi za igru.

– Ovo je možda najčudniji meč ikada koji sam odigrao. Bilo je frustrirajuće i za publiku i za nas. Mi smo hteli da igramo, ali uslovi nisu bili sjajni. Kada se krov otvorio, to je bila druga priča. Ovo je “sveti gral” tenisa, ovaj teren, nešto posebno. Svaki put kada izađem sa reketima. Ovog puta i sa peškirima i bilo je zabavno raditi nešto drugačije. – rekao je on.

Da li je Centralni teren, na kome nije poražen od 2013. godine, njegov drugi dom?

– Jeste, jeste… Kakav drugi dom za imati, ne može bolje, nego da to bude na Vimbldonu. Rekao sam to mnogo puta, uvek je bio san osvojiti ga, dečiji san se ostvario 2011. godine. Svaki put kada se vratim, sećam se toga. Osećam se povezanim sa mladim momkom iz Srbije koji je sanjao da osvoji Vimbldon. Osećam se blagosloveno i divno je biti ovde.

Pohvalno je Novak pričao o svom rivalu.

– Pedro zaslužuje aplauz za danas. Posebno zbog trećeg seta, servirao je veoma dobro, pogađao tačna mesta kako treba, nije bilo lako brejknuti ga. Igrali smo u egalu, bolje sam počeo taj-brejk i to mi je pomoglo da zatvorim meč. On je mlad i vrlo snažan, igra bolje na sporijim podlogama, ali može i na travi. Za mene je prvi meč uvek težak, taktika, stil igre, sve je potpuno drugačije. Potrebno je malo više vremena da se priviknem, ali to sam uspešno činio prethodnih godina i verujem da će tako biti i ove.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.