26/05/21 - 13:49h

Novak: Još jedan istorijski podatak, srećan što čujem tako nešto

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je za plasman u četvrtfinale ATP turnira u Beogradu savladao Matsa Morajna i time došao do ukupno 951. pobede u karijeri.


Foto: Getty Images AsiaPac

Tako se Novak izjednačio Argentincem Giljerom Vilasom i oni su sada peti na listi po pobedama u tenisu.

– Nisam to znao, iskreno. Ponosan sam i srećan što čujem tako nešto. Još jedan istorijski podatak, drago mi je da sam u uspeo da ponovim uspeh kao Vilas. To me ispunjava radošću. Inspiriše me da nastavim u istom stilu. Nije mi trenutno prioritet, ali je svakako posledica kvalitetnog rada i rezultata. Pokušaću da se popnem još na toj listi narednih godina. – rekao je Đoković.

A koji su Novakovi idealni uslovi za igru?

– Australijan open, Rod Lejver arena, sedam sati uveče! Najidealnije! – rekao je on bez rasmišljanja, a zatim nastavio:

– Šalu na stranu, iako sam odrastao na šljaci nije mi omiljena podloga. Beton, trava, pa tek onda šljaka. To je podloga gde je sve nepredvidivo, za moj stil igre i tempo je prilično izazovno kad ima puno loših odskoka. Kada teren nije najbolji, kad ima vetra, kada su loptice drugačije. Ljudi to na TV prenosu ne vide, ne mogu da uoče razliku, ali za nas jeste važno, kada se promene loptice, kada je predvečernji meč, ili kad je sredina dana i toplije je, kada utiču i vlaga, nadmorska visina… To nam pravi ogromnu razliku, ali zavisi i sa kim igrate. Ako imate, kao danas što je bilo, servera, onda ovakvi mečevi preko dana nisu najidealniji za takve protivnike. On je dva metra visok, udara jako, ide na sve ili ništa. U takvim uslovima, ruletu, uvek je teže. Ne mogu da biram kad ću igrati, zavisi od prenosa, ostalih igrača, nekom treba više odmora između mečeva. To je rezulat dogovora više ljudi. Ima različitih elemenata kad ću igrati. Mogu da postavim zahteve, ali ne ispune se uvek. U Beogradu ti zahtevi su usvojeni, ali na drugim turnirima to ponekad nije slučaj.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
kovačević Andjelija September 9, 2021 Odgovori

SRECNO !!!!!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.