17/02/21 - 18:35h

“Novak je u pravu, moramo da nađemo rešenje”

 

Španac Rafael Nadal pričao je o nastavku sezone za vreme pandemije.


Foto: Getty Images AsiaPac

Dosta se u poslednje vreme pričalo o tome koliko će covid-19 uticati na nastavak teniske sezone i najveći problem za igrače mogli bi da budu karantini ukoliko zemlja u kojoj se turnir igra tako nalaže.

– Iskreno, ovo je bio prvi turnir na kojem smo morali da budemo u karantinu. Nismo imali ništa slično pre toga. Možda donekle u Njujorku, ali nije bilo isto. Situacija je složena, svet je u teškoj poziciji. To je jasno. I Novak je potpuno u pravu kada kaže da su stvari u našem sportu teške jer vlade stalno menjaju pravila. Tako da je teško i predvideti šta će se dešavati. Ipak, imaju dve opcije. To je da prekinemo sezonu ili da nastavimo. Moje lično osećanje je da je teško za igrače da na svakom događaju budu u balonu, mnogi imaju porodice sa kojima ne mogu da budu, tako da to sve čini još složenijim, zar ne? – rekao je Nadal i dodao:

– S druge strane, ako prekinemo takmičenje, pitanje je kako i gde bismo se vratili, mnogi poslovi bi trpeli. Ne bi bio problem samo za igrače. Mnogi žive od ovog sporta. Ako opet stanemo, mnogi će patiti, zar ne? Zato mislim da nam treba malo vremena da razmislimo o svemu. Moramo naravno i da zaštitimo igrače. Da nađemo način da zaštitimo renking, da ih ne silimo da igraju sto odsto jer je situacija veoma složena i mnogi zavise od zemalaja iz kojih dolaze. To je to. Moramo da nađemo rešenja da se prilagodimo teškim vremenima. Ne samo mi, već ceo svet. Ovde smo da nađemo rešenja, ali moramo da budemo i zahvalni što možemo da radimo ovo što radimo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Palilula PP,MK February 17, 2021 Odgovori

Bolje sta je ispalo ovako,pobedice onaj koji je psihofizicki najspremniji ……………………….NDJ!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.