10/07/22 - 21:21h

“Novak je tako smiren, ne možete da ga izbacite iz koloseka”

 

Nik Kirjos poražen je od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.


Source: Getty Images AsiaPac

On je dobio prvi set, ali je Novak uspeo da napravi preokret.

Njih dvojica pre ovoga sastali su se dva puta, o oba ta meča dobio je Kirjos.

– Razlika je što je ovo bio meč u tri dobijena seta. U prethodna dva puta, igrali smo u dva dobijena. Dobio sam prvi set. Očigledno da je on osećao pritisak od gubitka početnog seta. U meču na dva dobijena, znate da nemate prostora da dišete. Osetio sam da mu nije lagodno. Ipak, u pet setova sa ovim momcima, Novakom i Nadalom, pa i Federerom, i dalje morate da se penjete na Mont Everest da pobedite. Prethodno, kada sam igrao u dva dobijena, uzeo sam prvi set i nastavio sam da ga pritiskam. Osećao sam, da sam dobio nekako četvrti set i odigrao taj-brejk dobro, u petom setu bi bilo sve otvoreno. Čudno je bilo da sam fizički počeo bolje da se osećam tek pred kraj meča. Ipak, Novak je tako smiren. Ne možete da ga izbacite iz koloseka. Pokušao sam da igram agresivno na njegov drugi servis. Mislim da sam sjajno servirao danas, ali vraćao je tako mnogo lopti u igru. – rekao je Nik.

On, pak, ne smatra Novaka najtežim protivnikom.

– Ne bih to rekao. Stavio sam sebe u dobru poziciju da pobedim, ali Novak ne čini da se na terenu osećate tako loše kao što je to radio Federer. Od sve trojice, Federer je to najviše u stanju. Čini da želite da napustite teren, može sve da uradi tako brzo, teren vam je mali. Sa Nadalom i Đokovićem je tako da vam oni dozvoljavaju da igrate od pozadi. Ako ne igrate dobro, mučite se. Ali Federer vas brzo uhvati pod svoje i izbaci brzo sa terena.

Otkrio je da se nije dobro odmorio pred finale.

– Finale, nervoza zbog tog slobodnog dana posle polufinala, užasno sam spavao prošle noći. Sve se nekao složilo. To što nisam igrao polufinale nije mi učinilo uslugu, stalno sam na to mislio. Sve dolazi s iskustvom. Mislim da sam se ipak dobro nosio danas, uradilo sam šta je trebalo taktički da sebi pružim šansu. Nisam uspeo, ali zadovoljan sam sveukupno.

Priznao je da je osećao pritisak pred ovaj meč.

– Čak i kada se radi o podršci, previše je. Pre svega mentalno. Svi vas podržavaju. Onda ima negativnih komentara, sve to ide s pritiskom finala na Vimbldonu. Da li ću biti dobar? Da li ću se dobro ponašati? Mnogo stvari. Igranje sa Novakom je samo po sebi težak zadatak. Izašao sam, izgubio taj meč, ali kao da mi je pao teret sa ramena. Osećao sam da nosim silan teret, svaki put kad bih izašao na teren, sada sam nekako oslobođen i osećam se sjajno. Najbolje u poslednje dve nedelje.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nik Kirjos, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.