17/09/21 - 14:50h

“Novak je ponosni Srbin i morao je na OI bez dileme”

 

Boris Beker pričao je o svom nekadašnjem “učeniku” Novaku Đokoviću.


Beker

Nemac se osvrnuo na Novakove emocije tokom finala.

– Nisam nikada video Novaka kako plače na terenu. Mora da je stigao do samih granica u smislu emocija. Uz sva ta očekivanja, mora da su ga svaki dan posle Vimbldona pitali da li će osvojiti kalendarski grend slem. Njegov govor po završetku finala bio je odličan. Suznih očiju je objasnio Njujorčanima, ‘danas je najlepši dan mog života, jer konačno osećam da sam poštovan i voljen’. I to na dan kada nije uspeo da iskoristi nešto što je prilika koja se javlja možda jednom u životu, da osvoji sva četiri slema u godini.

Bivši trener srpskog tenisera nada se da će posle finala US Opena Đoković imati više poštovanja od strane navijača.

– Neverovatna situacija, lud trenutak u vremenu. Ime pobednika je Danil Medvedev, a ne Novak Đoković, sve što je bilo ispisano pre toga, nije se desilo. No da se vratim Novaku, bile tu to otvorene, iskrene i sjajne reči u veoma teškom trenutku. Novaka znam privatno i profesionalno i mogu samo da kažem da je divan momak. Takmičar koji ponekad sebi dozvoli da se loše ponaša na terenu, ali ko to ne radi? Publika, uključujući i medije, moraju da se naviknu na činjenicu da imamo ne dve, nego tri legende, koji imaju velike kvalitete kao ličnosti i igrači. Nadam se da će te dve nedelje u Njujorku, finale, govor posle toga i reakcija Njuorka učiniti da ga svi konačno gledaju u drugačijem svetlu. On je javno stao u odbranu Stefanosa Cicipasa oko tih toalet pauza, posle polufinala sa Zverevim; on često staje u odbranu igrača. To se često gura pod tepih i niko to ne prihvata na pravi način. Ima i druga strana njega, vrlo simpatična. Nadam se zbog njega i njegove porodice da će ubuduće imati korektniji tretman nego do sada.

Beker smatra da Đoković na početku sezone nije imao u planu da igra u Tokiju.

– Da budem iskren, ne znam da li je na svojoj listi uošte imao taj Zlatni slem. Mislim da je posle Pariza mislio o kalendarskom slemu. Mislim da u početku nije mislio da ide u Tokio, kako bi nastavio sa normalnim sledom priprema pred US Open. Sa ove tačke sada, mislim da je to bilo pomalo previše. On je ponosni Srbin i naravno da je morao da predstavlja svoju zemlju, bez dileme. Ipak, i on je ljudsko biće. Ne može uvek da pobeđuje, nosi pritisak i bude spreman. Mislim da se tamo iscrpeo, možda je to bilo previše. Možda je trebalo da uzme dužu pauzu posle Vimbldona, tri ili četiri nedelje kao što uvek čini. Stres putovanja, olimpijsko selo, ceremonija otvaranja, sve je to lepo, ali i izuzetno iscrpljujuće. I tu je bilo pitanje Zlatnog slema. Mnogo toga nije išlo u pravom smeru i videli ste rezultat u finalu. – zaključio je.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Boris Beker, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Slavoljub September 17, 2021 Odgovori

Beker je iskreni prijatelj Đokovića itu nema dileme, pošten i velik čovek…..

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.