30/12/20 - 14:51h

“Novak je imao neku vrstu sloma na US Opena”

 

Nekadašnji ruski teniser Mihail Južnji govorio je o Novaku Đokoviću.


Source: Riccardo Antimiani/Getty Images Europe

On smatra da se Novak nije snašao pri povratku na turnire nakon višemesečne pauze.

Kao primer za to opisao je situaciju sa US Opena kada je Đoković diskvalifikovan zbog toga što je nenamerno lopticom pogodio linijskog sudiju na meču sa Pablom Karenjom Bustom.

– Imao je incident na US Openu već u prvom setu meča sa Karanjo Bustom. To je bio tek prvi set i videli ste kako je Novak reagovao na sve to. Šta to pokazuje? Novakov um nije mogao da prihvati tako nešto. Pričamo o najboljem teniseru sveta koji je imao neku vrstu sloma na US Opena. Možete da kažete da je bio običan incident, da loptica nije morala da pogodi sudiju. Retko kad sam video tako negativne Novakove reakcije u prvom setu. Retko kad ga viđamo da se svađa sa linijskim sudijama u prvom setu, kao što je radio u Rimu. I svakako, niko od nas nije video Novaka u izdanju iz finala Rolan Garosa, nije ličio na sebe. – rekao je Južnji.

Sa druge strane, on kaže da se o tome bolje snašao Nadal.

– Nadal je imao osećaj da bi mu naškodilo da je otišao u Ameriku i jednostavno, nije otišao. To je ono što ga odvaja od drugih. Reći će, ‘da, nisam igrao skoro pola godine, ali hoću da igram dobro na Rolan Garosu, pa ću propustiti Sinsunati i US Open’. Razumem sa strane zašto je doneo takvu odluku. Ispostavilo se da je bio u pravu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.