21/10/21 - 10:45h

“Novak je demonizovan kao neko ko odbija vakcine, ali postoje dva problema sa tim…”

 

Britanski novinar Oliver Braun, urednik “Telegrafa”, pisao je o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.


Source: Getty Images Europe

On je govorio o temi koja je ovih dana aktuelna u svetu tenisa.

Naime, vlasti Australije u više navrata su rekle da u ovu zemlju neće moći da uđu oni koji nisu vakcinisani. Tu se podrazumevaju i igrači koji bi došli da se takmiče na Australijan openu.

Đoković nije želeo da javnosti otkriva da li se vakcinisao, pa se sada spekuliše o tome hoće li moći da ide da brani titulu u Melburnu.

Braun je istakao da “demonizacija Đokovića mora da prestane”.

– Ako mislite da su kovid pasoši neliberalni, probajte da živite na severu Australije, gde oni koji odluče da se ne vakcinišu dva puta moraju da plate 2.700 funti. U tom kontekstu, nije iznenađujuće što poznatom skeptiku u vezi sa vakcinom, Novaku Đokoviću, prete potpunom zabranom ulaska u zemlju, čak i u trenutku kada napada 21. Grend slem, 10. Australijan open. ‘Imam poruku za sve koji žele da uđu u Australiju, moraće da budu dva puta vakcinisani’, bila je poruka Aleka Hoka, australijskog ministra.

– Sada je Đoković demonizovan kao neko ko odbija vakcine, ali postoje dva problema sa ovom karikaturom. Prvi je da Đoković nije još razjasnio svoj status. Iako je veća verovatnoća da nije primio vakcinu, on i dalje to neće reći sa sigurnošću, opisao je to pitanje u srpskom intervjuu kao neodmereno. Druga stvar, on je već imao virus.
– piše Oliver.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.