08/03/21 - 21:24h

Novak: Godinama sam radio da budem tu gde jesam

 

Povodom obaranja rekorda po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, Novak Đoković bio je gost Dnevnika RTS-a.


Novak Djokovic (Photo by Saeed KHAN / AFP)

Ovog ponedeljka Novak je oborio rekord Rodžera Federera došavši do 311. nedelje na vrhu ATP liste.

– Ovo je uspeh čitave nacije. Jutros sam krenuo sa svojim dnevnim rutinama. Znao sam da je poseban dan, ali nisam imao osećaj koliko je sve značajno dok nisam krenuo da dobijam pozive i poruke. Imam i dalje veliku motivaciju da nastavim da beležim vrhunske rezultate. Tek ću za nekoliko godina da shvatim koliki je ovo uspeh. – rekao je Đoković i nastavio:

– Kada sam imao sedam godina sanjao sam da ću osvojiti Vimbldon i biti najbolji na svetu. Zaljubio sam se u tenis, a pokušavam sa istom ljubavlju i strašću da igram i danas. Godinama sam radio da budem tu gde jesam. Ako bih rekao da nisam razmišljao o tom rekordu lagao bih. Dva najveća sna svakog tenisera su da osvoji najviše grend slemova i da bude najviše na prvom mestu. Jedno sam ostvario, sada radimo na drugom cilju.

Naredni cilj su Olimpijske igre.

– Ove godine najvažnije su pored grend slemova Olimpijske igre. Svaki sportista oseća posebnu čast da predstavlja svoju zemlju. Olimpijske igre su na svake četiri godine. Najjače emocije osećao sam igrajući za reprezentaciju. U tome uživam i to ću sutra prepričavati svojoj deci.

Ove godine ponovo će biti održan “Srbija open”.

– Nakon 10 godina imaćemo ponovo turnir u kategoriji 250… Nadam se da će se neke stvari smiriti da se vrati publika bar u nekom kapacitetu. Već imamo potvrđena velika imena, ne smem da ih otkrivam za sada, ali uskoro ćemo i o tome. Biće to teniseri iz samog svetskog vrha. Nadam se da će Srbija uživati kvalitetnom tenisu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.