17/08/23 - 15:22h

Novak Đoković – Trebaće još par setova da stvari krenu na pravi način

 

Srpski teniser o stanju na terenu i pritiscima sa kojima su igrači suočeni.


NOVAK DJOKOVIC (SRB)

Nakon što mu je Alehandro Davidovič Fokina predao meč početkom drugog seta naš teniser se našao u sledećem kolu gde će mu rival biti Gael Monfis. Nedugo nakon Novakog prvog duela u Sinsinatiju on je u razgovoru sa medijima otkrio šta ga je to tačno iznenadilo na ovogodišnjem turniru, ali i kakav pritisak trpi branilac titule na ovako važnim takmičenjima.

– Nešto je pozitivno, nešto negativno. Ali, na kraju dana, to je nekako očekivano. Prvi meč po povratku. Verovatno će mi trebati nekoliko setova da stvari krenu na pravi način. Bio sam iznenađen koliko je lopta brza i koliko brzo leti kroz vazduh. Lopte dosta odskaču, ‘žive’ su”.Prilično je teško kontrolisati loptu ovde, mislim na Centralni teren. Ne znam kako je na ostalim. –  Novak je izjavio neposredno nakon meča a zatim nastavio o pritisku sa kojim se suočavaju branioci titule. Podsećamo, Borna Ćorič je ranije eliminisan od strane Huberta Hurkača.

– Postoji taj element branioca titule, odbrana 1.000 poena u ovom slučaju. To je velika prepreka. To je veliki izazov. Ponekad ga koristite kao gorivo, to vam daje veću motivaciju. Ponekad može da vas istroši i učini da se osećate da imate preveliku težinu na svojim ramenima. Za nekog kao što je Borna, izgubio je danas, osvojio je turnir prošle godine. Siguran sam da bi bio saglasan, da je lakše doći u poziciju da idete po trofej, nego da ga branite. Znate na šta mislim?”,kazao je Novak i dodao:

– To je, takođe, neka vrsta igre uma. Tokom karijere, a posebno u drugom delu karijere, nisam dozvolio ni sebi ni ljudima ni medijima… Kada bih razgovarao sa njima, ne bih sebi dozvolio da razmišljam o tome da sam ja branilac titule. Stavljao bih se u istu poziciju kao i drugi, tako da imamo istu polaznu tačku. Tako da svake godine počinjem od nule. Igrao sam turnir kao da ga igram prvi put. Pretpostavljam da zavisi od samog igrača i da nije lako naći se u takvoj situaciji. Normalno da je igračima koji nisu imali previše pobeda sve to nešto novo. To je osećaj koji stvara veliki pritisak. – Đoković je zaključio.

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Masters, Masters u Sinsinatiju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.