05/09/20 - 14:18h

“Neprijatno sam iznenađen onima koji misle da nova Asocijacija nije dobra za tenis”

 

Novak Đoković govorio je opšrinije o novoj Asocijaciji koju su igrači osnovali.


Source: Justin Setterfield/Getty Images Europe

On je pre svega istakao da čitava ideja o radu Asocijacije nije potekla od njega, već od Vaseka Pospišila.

– Ovo nije novi projekat, već ideja. I nije moja, nego Vaseka Pospišila. Upravo smo izvršili ono što su prethodne generacije pokušavale poslednjih više od 20 godina, ali nisu uspele da naprave poslednji korak. Sada je prioritet okupljanje što više igrača, kako muških, tako i ženskih. – rekao je Novak.

Iako se pričalo o tome da žene neće biti uključene u Asocijaciju, srpski teniser je to demantovao.

– Razgovarali smo sa teniserkama poslednjih pet ili šest dana, dali im informacije i nadamo se da ćemo dobiti njihovu podršku kako bi kod nas došao što veći broj. Ovo nije protiv ATP, WTA ili ITF, ili bilo kog upravnog tela. Ne želimo da ulazimo u pravne sporove ili zamenimo ATP. Za tenisere koji su deo jednog globalnog sporta veoma je važno da imaju svoju organizaciju u potpunosti. Ovo je sada istorijski potez, drugi, pošto je prvi bio 1972. godine kada se formirao ATP.

Đoković je rekao da je najveći problem što igrači i turniri imaju različite interese.

– Ne kažem stalno, ali često je tako. Iako smo deo iste turneje svi se fokusiraju na različite stvari. Mnogo puta se prava i glasovi igrača ne čuju dovoljno. Nažalost, u ovom sistemu, u procesu donošenja odluka, potrebna je većina. Stvari koje bi trebalo da se odluče obično se stavljaju u stranu.

Novak je istakao da je do sada prikupljeno preko 150 potpisa igrača.

– Čujem kako ljudi govore ‘Nije vreme za podelu’. Ne razdvajamo se i ne delimo, zapravo se ujedinjujemo. ATP i WTA ostaju isti, ostaće upravljačka tela naših turnira i tu bi trebalo da budu. Možemo da živimo zajedno i da sarađujemo. Ne razumem zašto postoji otpor prema novom udruženju, posebno kod igrača. Neprijatno sam iznenađen nekima koji misli da to nije dobro za naš sport.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.