30/03/20 - 11:28h

“Nema sumnje da će se Vimbldon otkazati”

 


Potpredsednik Teniskog saveza Nemačke Dirk Hordorf rekao je da se prema njegovim informacijama samo čeka trenutak kada će se objaviti da je Vimbldon otkazan.


Vimbldon

Zbog pandemije koronavirusa Rolan Garos je odložen, čeka se odluka Vimbldona, a Hordorf smatra da ni jedno ni drugo neće ići po planu.

– Iz Vimbldona su poručili da će u sredu imati sastanak, na kome će doneti konačnu odluku i saopštiti je javnosti. Ja sam deo ATP i WTA. One najpotrebnije odluke su već donete, a uskoro će i Vimbldon odlučiti o otkazivanju. Nema sumnje. To je potrebno u ovakvoj situaciji. – rekao je on i dodao:

– Nerealno je zamisliti održavanje bilo kog internacionalnog teniskog turnira u trenutku kada su za putovanja uvedene ozbiljne restrikcije. Niko ne može da razmišlja sada o tome.

Francuski teniski savez “na svoju ruku” je doneo odluku da se takmičenje pomeri za septembar, nedelju dana posle US Opena.

– Neusklađena odluka organizatora Rolan Garosa je bila kritikovana od strane svih i jednostavno mogu da predvidim da se Otvoreno prvenstvo Francuske neće odigrati kako su isplanirali.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.