07/10/21 - 16:17h

Nekome kolačić, a nekome tron!

 

Ko će kupiti dobitni kolačić sreće?


Daniil Medvedev

Mesto gde se nalazi dolina smrti. Mesto gde su mnogi tragali za zlatom. Mesto gde je nastao čuveni McDonald’s. Mesto gde je nastao “kineski” kolačić. Dobro došli u Kaliforniju. U saveznu državu Sjedinjene Amerike. Dobro došli u grad koji ima najveći procenat milionera u Americi. Dobro došli u okrug Riversajd. Dobro došli…u Indijan Vels! Ušli smo u deseti mesec, preživeli smo US Open, uzeli mali predah od nervoze i počeli u normalno vreme da ležemo u krevet. Međutim, sada kreće nova priča. Opet ćemo menjati dan za noć, utehu nam daje jesen što je došla i jedino nam ostaje da ujutru zasija ono divno sunce.

A kako su drugi preživeli sve to? Pa, od novih nada niko nije nešto blistao, ali su se mnoge stvari izdešavale svejedno. Na turnir neće doći mnogo odličnih igrača. Rusija šalje Rubljova kao novi stub odbrane. Za Italiju je spreman Beretini, Australiju će morati da osvetla De Minor, jer je u kaznu i pritvor otišao Kirijos. Nemačka ima nikad spremnijeg Aleksandra Zvereva a Grčka osim na more i nema drugi izlaz, dolazi nam Stefanos. Švajcarci su doživeli ozbiljne tehničke probleme, sat na ruci je stao i Rodžer neće stići da se takmiči za tron. Austrija je pored Red Bula napravila novi najjači brend, sve je popularniji u svetu ali branilac titule Dominik Tim neće biti tu. U Španiji je haos, treba im nova politička kultura, jer kralj više ne vlada njom. Naslednika ne mogu tako lako naći, a Rafael Nadal će da čeka nove izbore. Međutim, izbori u tenisu i nisu baš glasačkog tipa. Na njima glasovi ne važe. Za početak, neće doći on. Bez lažnoh osmeha, bez lažne nade. On ne kupuje kolačić sreće. Njemu sreća ne treba. Iz naše zemlje, iz naše prestonice grada, iz Srbije, Đoković Novak neće učestvovati na ovom turniru.

    DA LI STE ZNALI?

  • U poslednjih 16 godina, Indijan Vels su 13 puta osvajali Novak Đoković (5), Rodžer Federer (5) ili Rafael Nadal (3)

Uh! Koliko samo propusta. Koliko tu igrača fali. A pred ostalima? Severni deo Američkog kontinenta sa više od 300 miliona stanovnika. U zemlji koja ima mnogo čudnih zakona. U okrugu Riversajd. Najveći i najbogariji Masters. Još jedan turnir, još jedna istorija. I kolačić sreće. Medvedev sa formom života i velikim samopouzdanjem nakon osvojenog Grend Slema, Zverev sa puno glasačkih listića i svi drugi u redu za kupovinu hrskavog i slatkog ukusa koji sadrži skrivenu poruku. Kolačić sreće. A u poruci? Budući šampion.

Pripremite se. Gledaćemo borbu velikih imena, gledaćemo borbu za titulu i tron.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Masters, Masters u Indijan Vels, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.