25/01/21 - 22:14h

“Nekima je potrebno da objave šta sve čine za druge, neki od nas to rade privatnije…”

 

Španski teniser Rafael Nadal oglasio se povodom teme o karantinu pred Australijan open.


Source: Getty Images Europe

Mnogi teniseri i teniserke žalili su se na karantinske uslove, kao i na to što nisu bili obavešteni o tome da će, ukoliko u avionima kojim su doputovali u Melburn bude pozitivnih na korona virus, morati dve nedelje da provedu u potpunoj izolaciji.

Novak Đoković je zbog toga poslao pismo direktoru Australijan opena Kregu Tiliju u kojima stoje predlozi kako bi uslovi mogli da se poboljšaju.

– Ne možemo da se žalimo u ovim okolnostima. Razumljivo, neko će pomenuti naše privilegovane pozicije ovde u Adelejdu i to poštujem. Gde je ta linija privilegija? Imam drugačije viđenje. Znam da su naši uslovi ovde bili bolje od onih koje većina ima u Melburnu. – rekao je Nadal i nastavio:

– Ipak, neki u Melburnu imaju veće sobe gde mogu da obavljaju fizičke aktivnosti, neki opet imaju manje sobe gde ne mogu da imaju kontakt sa trenerom ili fizioterapeutom. Gde je ta linija? To je etička stvar, svako ima mišljenje. Uvek ćete se žaliti kada ste u neravnopravnoj poziciji. Nekima je potrebno da objave šta sve čine za druge, neki od nas to rade privatnije, bez da se sve obelodani u javnosti.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.