02/06/20 - 15:14h

“Ne vidim kako bi Federer mogao da osvoji još neki GS”

 


Greg Rusedski smatra da Rodžer Federer više neće osvojiti nijednu grend slem titulu.


Source: Getty Images Europe

– Šala koja kruži kaže da je Rodžer operisan i da je čitava turneja otkazana sve dok on ne bude bio spreman. Očigledno da je koronavirus veoma ozbiljna situacija i da je zdravlje ljudi trenutno prioritet. Ali, ovak prekid je Rodžeru dao vremena da se oporavi od poslednje povrede. – rekao je Rusedski.

Rodžer Federer u avgustu puni 39 godina i bivši teniser smatra da u ovoj fazi karijere on ne može doći do novog grend slema.

– Mislim da će mu biti poprilično teško da se izbori za grend slem kada sve ponovo krene. Tada će mu biti 39 godina, a osvajanje glavnih turnira sa toliko godina biće veoma teško. Gledam video snimke kako Novak Đoković trenira, Nadal se vratio na teren i jednostavno ne vidim kakve nove dimenzije Federer može doneti u svojoj igri da bi osvojio GS titulu u ovoj fazi karijere.

Ipak, Rusedski kaže da Švajcarca ne treba otpisivati u potpunosti.

– Prošle godine na US openu, Rodžera je umorila vrućina i izgubio je u četvrtfinalu. Bila bi sjajna priča kad bi mogao da pobedi, ali i dalje mislim da su Đoković i Nadal momci koje će ostali juriti da pobede. Onda sledeći tek dolazi Federer na toj listi. Nikad ne možete da ga otpišite.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.