02/07/23 - 10:27h

“Najviše se vrednuju slemovi i nedelje na vrhu, motivisan sam da poradim na oba rekorda”

 

Novak Đoković u ponedeljak započinje pohod na osmi trofej sa Vimbldona.


Foto: Darrian Traynor/Getty Images AsiaPac

Meč prvog kola odigraće na Centralnom terenu na kome nije poražen od 2013. godine.

– Nisam ni ja znao taj podatak do momenta kada sam ga video pre 10 dana. Generalno, centralni tereni grend slemova su inspiracija svakome, kada si na takvoj areni, teško je da ne budeš motivisan. Pogotovo Vimbldon. Turnir koji sam sanjao da ću da osvojim, tu sam pričao priču milion puta. Svaki put kada izađem na centralni teren Vimbldona, razlikuje se osećaj u odnosu na svaki drugi turnir. Održavaju tu njihovu tradiciju, da se igra na travi, nema reklama, led ekrana, oduprli su se modernizaciji svega, sve je usmereno tradiciji sporta. Moraš da budeš obučen u belu, nema one najave igrača, poseban osećaj. To je verovatno nešto što doprinusi mojim rezultatima. Nešto to budi u meni valjda kada izlazim da odigram meč. – rekao je on.

Novak trenutno drži rekord sa osvojene 23 grend slem titule.

– Najviše se vrednuje koliko si osvojio grend slemova i koliko si nedelja bio na vrhu. Naravno da sam motivisan da poradim na oba rekorda, da budem broj 1 i da osvojim što više grend slemova. Doduše, sada mi je fokus da osvojim što više Grend slemova, ne toliko na tom broju 1. Ponosan sam što sam i srećan što sam u poziciji tu gde jesam, nemam problem da to verbalizujem i da kažem da je to tako, jer je to cilj. U odnosu na moje istorijske rivale sa kojim sam imao toliko mečeva, da ih prevaziđem u tom rezultatskom smislu. Ali, to je samo jedan deo, drugi deo je ta velika želja i motivacija da nastavim da koračam unapred, da trasiram svoj put i da pokušam da dalje ispisujem istoriju sporta kojeg volim. Da bih to uspeo, da sebe stavim u tu poziciju, morao sam sebe da prešaltam psihički na Vimbldon i da razmišljam kako da se što bolje pripremim.

Ističe da i dalje ima veliku motivaciju da osvaja najveće turnire.

– Pokušavam da iskoristim taj trenutak, dobro se osećam u svom telu, dobro igram i motivisan sam. Stvari se vrlo brzo menjaju, već je 20 godina kako se bavim profesionalnim tenisom, dug je to period, mnogo je zahtevan ovaj sport, zahtevan je taj stil, nenormalan u očima nekih, ali to me je dovelo do ovih visina. Sa druge strane, želim još, želim da iskoristim, preostala su dva grend slema, na US openu i Vimbldonu, potrudiću se da se borim za trofej i videćemo koliko ću dogurati daleko.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.