23/01/21 - 19:45h

“Najveći problem na Australijan openu biće vremenski uslovi”

 

Fabijen Kozmo, kondicioni trener Bjanke Andresku govorio je o negativnim posledicama koje karantin može imati na tenisere i teniserke u Melburnu.


Izvor: melbourne sports tours

Ukupno 72 učenika Australijan opena ne mogu da napuste svoje sobe dve nedelje.

– U sobama mogu pomalo da rade na fizičkom aspektu. Zadržaće i svoj kvalitet naravno, daju i opremu, telo će ostati aktivno. Lično, razgovaram sa Bjankom, teniseri u proseku rade oko sat i po na fizičkoj spremi u svojim sobama, uz vežbe imitacije tenisa (rade se gestovi forhenda, bekhenda) kako bi se zadržala brzina gornjeg dela tela i intenzitet donjeg dela. -rekao je on.

Kozmo je zatim pričao o tome šta može da bude problem za tenisere i teniserke kada takmičenje bude počelo.

– Po mom mišljenju, najveći negativni aspekt biće vremenski uslovi. Igrači u karantinu neće imati te dve nedelje da se naviknu na vrućinu, oni koji izlaze i treniraju imaće veliku prednost u tom smsilu. Bjanki, na primer, potrebno je vreme da se aklimatizuje, nedelju dana je premalo. Mnogi igrači će se mučiti u popodnevnim mečevima, a u februaru je u Australiji još toplije nego u januaru. Takođe, tokom dve nedelje neki mišići neće raditi istim intenzitetom, poput ramenih, zadnje lože i drugih. Oni mogu da ‘zaborave’ specifične pokrete. Takođe, na kraju krajeva je opak tenis najveći problem. Bez imalo tenisa dve nedelje… Neki igrači izgube osećaj posle nekoliko dana bez igre, drugi nemaju problem. Videćemo tokom Australijan opena, možda bude iznenađenja.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2014, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.