02/12/23 - 21:17h

Najbolji mladi igrač planete! “Hame Kame” u elitnom društvu!

 

Spektakularan uspeh mladog srpskog tenisera!


Šampion poslednjeg velikog takmičenja u 2023 je Srbin, Hamad Međedović! Samo dve nedelje ranije, njegov zemljak i mentor Novak Đoković je osvojio Završni Masters u Torinu, a popularni “Hame” je izveo neočekivanu tenisku rapsodiju i kao šesti nosilac osvojio NextGen turnir u Džedi.

Dvadesetogodišnji Pazarac je do titule stigao sa pet pobeda u isto toliko mečeva. U fantastičnom finalu, nadigrao je prvog favorita takmičenja Artura Fisa.

Nije zanemarljiv ni finansijski momenat ovog podviga – Hamad je zaradio 514.000 dolara. Međutim, ono što je mnogo važnije, srpski teniser je ovim uspehom najavio veliku karijeru. NextGen turnir, koji se održava od 2017. godine, osvajali su momci koji su ubrzo potom postajali velike zvezde.

Izuzetak je prvi osvajač Hjeon Čung, šampion 2017. Potonji šampioni su ni manje ni više nego Cicipas, Siner i Alkaras. Prošle godine je trijumfovao Brendon Nakašima, a 2020. se nije igralo zbog pandemije koronavirusa. Treba istaći da su među finalistima i velika imena poput Rubljova, De Minora (dva puta), Korde i Lehečke.

Nema sumnje da će ova titula biti ogromna prekretnica u karijeri Hamada Međedovića!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Hamad Međedović, NextGen, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.