24/10/21 - 22:01h

NAJAVA NEDELJE: Srpski teniseri u Beču, Sankt Peterburgu i Klužu

 

Srpski teniseri biće učesnici dva ATP i jednog WTA turnira u nedelji pred nama.


Filip Krajinovic

ATP Beč

Na ATP turniru u Beču igraće Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Ni jedan ni drugi nisu među nosiocima na ovom takmičenju. Krajinović će u prvom kolu ukrstiti rekete sa drugim favoritom Aleksandrom Zverevim, dok će Lajovićev rival biti kvalifikant Frensis Tijafo.

ATP turnir u Beču je iz serije 500 i igra se za ukupan nagradni fond od 1,837,190 evra. Pobedniku će pripasti ček na 125,520 evra i 500 ATP poena. Za prvog nosioca postavljen je Grk Stefanos Cicipas, a trofej osvojen prošle godine neće braniti Andrej Rubljov.

ATP Sankt Peterburg

Na turniru u Sankt Peterburgu za sada imamo jednog predstavnika – Lasla Đerea. On će u prvom kolu igrati protiv Ilje Ivaške iz Belorusije.
Miomir Kecmanović pokušava da se plasira u glavni žreb putem kvalifikacija, a ostala mu je još jedna runda kvalifikacionog turnira.

ATP turnir u Sankt Peterbergu je iz serije 250 i toliko će poena dobiti osvajač trofeja. Nagradni fond iznosi 863,705 dolara, a šampionu će pripasti 84,720. Prvi nosilac je domaći teniser Andrej Rubljov, a on i brani titulu osvojenu 2020. godine.

WTA Kluž

Na turniru u rumunskom Klužu igraće Ivana Jorović i Aleksandra Krunić.

Ivanina prva rivalka biće domaća teniserka Ana Bogdan, a Aleksandra će kao kvalifikant igrati sa drugom nositeljkom Anet Kontavej.

Transilvanija Open je turnir iz WTA 250 serije i ove godine se održava prvi put. Ukupan nagradni fond iznosi 235,238 dolara.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Aleksandra Krunić, ATP, ATP 250, ATP 500, ATP u Beču, ATP u Sankt Petersburgu, Dušan Lajović, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Filip Krajinović, Filip Krajinović, Ivana Jorović, Laslo Đere, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.