25/09/20 - 21:34h

Nadal: Uslovi za igranje su ekstremni

 

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je će zbog ekstremnih uslova na ovogodišnjem Rolan Garos morati da da svoj maksimum kako bi odbranio trofej.


Source: Getty Images Europe

Rafa je u Pariz došao nakon poraza u četvrtfinalu Mastersa u Rimu.

– Čudna je situacija za sve. Ovde je potpuno drugačije nego u Rimu. Tamo su uslovi za igru bili dobri, ovde su izuzetno teški. Veoma je hladno, to otežava svima. Ekstremni su uslovi za igranje na otvorenom. – rekao je Španac.

Novinari su ga podsetili na izjavu Novaka Đokovića koji je rekao da će njemu više odgovarati uslovi u Parizu nego Nadalu, kao i to da se u Rimu pokazalo da je moguće pobediti Rafu na šljaci.

– Uvek je bilo moguće pobediti me na šljaci. Novak me je pobedio mnogo puta. Ali je u isto vreme tačno da sam imao i mnogo uspeha na ovoj podlozi. Situacija je sada posebna. Uslovi su teški, teži neko ikad za mene. Loptice su promenjene, spore su i teške. Hladno je. Naravno da sam se i manje pripremao nego inače. Ali znate šta, ovde sam da bih se borio, da igram najbolje što mogu, da imam pravi stav. Želim da se takmičim, da idem dan po dan. Znam ovo mesto dobro. Moram da budem strpljiv, pozitivan.

Na pitanje kako će posebni uslovi van terena uticati na igrače, Rafa je odgovorio:

– Rutine van terena ne utiču previše. Uslovi na terenu su ono što je bitno, a potpuno su rugačiji nego prethodnih godina. Nastaviću da radim naporno. Imao sam već nekoliko dobrih treninga. Trudim se da budem pozitivan. Uslovi nisu idealni za mene, ali nisu ni za druge. Znam da ću morati da pokažem svoj maksimum.

Takmičenje u glavnom žrebu Rolan Garosa počinje 27. septembra.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.