16/11/23 - 12:14h

Nadal se sprema za povratak, ali zna: Jasno mi je da ne mogu sustići Đokovića!

 

Još uvek nije zvanično, ali čini se da ćemo Španca gledati u Melburnu.


Foto: Getty Images AsiaPac

Iz dana u dan, na društvenim mrežama dobijamo video materijale Nadalovih napornih treninga, kao iz sekvenca filmova o čuvenom Rokiju Balboi. “Bik sa Majorke” je očigledno determinisan da jednogodišnju pauzu okonča na sledećem grend slemu, iako je nedavno demantovao direktora Australijan opena koji je nepromišljeno izjavio da je Rafa siguran učesnik predstojećeg Australijan opena.

Oprezni su i iz Špančevog tima, i njihov i Nadalov stav je da ne treba igrati ako se svi preduslovi fizičke spreme ne ispune.

U svakom slučaju, velika je verovatnoća da će zaigrati naredne godine, za koju je najavio da će mu verovatno biti poslednja u karijeri. Međutim, neće se opterećivati GOAT trkom sa Novakom Đokovićem. Trku koju je, kako i sam priznaje, već izgubio.

Neću osvojiti veći broj grend slemova od Novaka, ali ću dati sebi šansu da se vratim na teren i da uživam. Ako ste hteli da vam kažem nešto novo što do sada nisam, onda je to da ću se sigurno vratiti i igrati. Ne znam na kom turniru, ali se stvari razvijaju kako treba. Pre nekoliko nedelja nisam znao da li ću uopšte moći da se vratim. Uskoro ću govoriti više o svemu tome.

Ne znam na kom nivou ću igrati, ide trenutno kako treba. Jako sam srećan što treniran ovako kako treniram. Godinu dana nisam igrao i za mene je velika sreća što mogu uopšte da pričam o povratku i igranju tenisa. Ponavljam, teško mi je da kažem sada da li će to biti na visokom nivou, ali ono što znam jeste da ne bih ovoliko radio, trenirao i pripremao se da nemam nameru da se takmičim – najavio je Rafael Nadal.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.