11/06/22 - 15:55h

“Nadal nije osvojio Rolan Garos zahvaljujući injekcijama”

 

Generalni direktor Svetske antidoping agencije Olivije Nigli rekao je da se injekcije koje je Rafael Nadal primao tokom Rolan Garosa ne mogu smatrati dopingom.


Foto: Getty Images AsiaPac

Nadal je injekcije primao kako bi anestezirao stopalo i umanjio bolove.

– Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA, jer se smatra da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne. – rekao je on za švajcarsku televiziju RTS i dodao:

– Nadal je 14 puta osvojio Rolan Garos – prethodnih 13 puta to je učinio bez potrebe za injekcijama, tako da je verovatno da ovaj 14. put nije pobedio zahvaljujući njima.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Seva June 11, 2022 Odgovori

Znaci sad bi trebalo da mogu uzimati i drugi teniseri ove injekcije Zasto da ne !? Valjda ste videli kako je Badal letio po terenu a sutradan hodao na stakama.Zar vi organizatori i sektasi mislite da smo mi navijaci i ljubitelji ovog plemenitog sports ludi i da ista ne vidimo sta se radi.Odmah na sledecem vecem i vaznijem turniru predlazem da svako ko oseca potrebu moze da se sprica sa ovim vakcinama.Tako im svima zelim srecu i ravnopravan uspeh.Kad nemoze da pobedi pravda onda treba istim metodama protiv nepravde.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.