31/01/22 - 19:27h

Nadal: Neverovatno je imati ovaj trofej, ovo je neočekivan uspeh

 

Dan nakon što je osvojio svoju drugu titulu na Australijan openu, Rafael Nadal rekao je da izuzetno srećan zbog tog pehara.


Source: Getty Images Europe

Nadal je u finalu savladao Danila Medvedeva i to nakon preokreta.

– Probao sam da spavam, ali je bilo teško. Teško je opisati. Neverovatno je imati ovaj trofej. Trudio sam se mnogo tokom karijere da pobedim ovde u Australiji. Ovo je neočekivan uspeh. Izuzetno sam srećan. – rekao je on.

Rafa je na ovom grend slemu četiri puta gubio u finaluma. Prvu titulu u Melburnu osvojio je 2009. godine.

– Sećam se finala s Novakom i Rodžerom, ali tada sam bio mlađi i spremniji. Ove godine bilo je drugačije. Ali bio je to jedan dan, dao sam svoj maksimum. Ponosan sam.

Kako kaže, još uvek nije imao vremena za slavlje.

– Voleo bih da slavim, ali nisam stigao. Bio sam u sobi tek oko pet ujutru, posle antidoping kontrole i konferencije za medije. Želeo sam da jedem. Pokušavao sam da spavam, ali nisam uspeo.

Novak Đoković i Rodžer Federer čestitali su svom velikom rivalu na osvajanju titule.

– Uvek smo poštovali jedni druge. Razumeli smo ovo rivalstvo na pravi način. Primio sam mnogo poruka, žao mi je što nisam odgovorio svima. Ali ponosan sam na način na koji smo se nas trojica nosili sa našim rivalstvom tokom godina. Na kraju krajeva, to je samo igra. Ostvarili smo više nego što smo sanjali kao deca. Nije toliko bitno da li imam 21, a oni po 20… Ili da li će nego završiti sa 23, a neko sa 21. Uradili smo važne stvari za naš sport, ostvarili smo snove. Srećan sam da sam deo ove ere koja je specijalna za naš sport.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.