15/02/21 - 16:34h

Nadal: Ako stvarno imate povredu, nemoguće je da osvojite ovakav turnir

 

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je protiv Fabia Fonjinija odigrao najbolji set u dosadašnjem toku Australijan opena.


Foto: Getty Images AsiaPac

Nadal je Italijana pobedio rezultatom od 6:3, 6:4, 6:2 i time se plasirao u četvrtfinale.

– Prvi set protiv Fonjinija mi je bio najbolji na turniru. To je i normalno. Prvi put sam mogao da treniram dva dana zaredom. To pravi važnu razliku. Važno je i naći pozitivne osećaje. Moje stanje treba da se poboljša. Nisam bio u mogućnosti normalno da vežbam u prethodnih 19 dana, ali sam juče uspeo da povećam intenzitet na treningu. Danas sam pobedio, osvojio neke duge poene, sve to pomaže za sledeći meč. – rekoa je drugi reket sveta.

Na pitanje kako kada se povredi odlučuje o tome hoće li nastaviti sa takmičenjem ili odustati od turnira, Nadal je odgovorio:

– Zavisi od prirode povrede. Na primer, US Open 2009. godine sam počeo povređen. Stigao sam do polufinala i izgubio sam od Del Potra. Posle toga je povreda bila još gora. Znači da nisam pametno postupio… Takođe, zavisi kakav je raspored posle tog turnira. Ja sam tada morao da napravim pauzu od mesec dana ili tako nešto. Potrebno je naći balans. Ali u ovoj fazi karijere, verovatno ne bih igrao jer je sreća za mene važnija od prilike da pobeđujem. U toj situaciji, ako stvarno imate fizičke probleme, nećete pobeđivati. Ako osećate bol, ali vas on ne ograničava toliko, onda možda nađete način. Ali ako stvarno, stvarno imate povredu, nemoguće je osvojiti ovakav turnir.

On je istakao da je želi da nastavi da ostvaruje velike rezultate u tenisu, ali da se time ne opterećuje previše.

– Ja igram tenis. Volim tenis. Sviđa mi se to što radim. To je glavna stvar. Naravno da sam veoma motivisan da osvojim grend slemove i da igram najvažnije mečeve. Nema sumnje. Jedino što sam toliko puta rekao jeste da nisam opsednut pokušajem da budem najbolji – ne, samo imam svoj put. To mi je do sada uspevalo. Mislim da je ambicija važna, ali zdrava ambicija… Ako imate previše ambicije, tada možete da postane frustrirani kad ne uspete u onome što ste želeli. Nikada sportu nisam pristupao na taj način. To je to. Uživam, dajem sve od sebe, trudim se da budem na najvišem nivou svakoga dana. Ponekad je taj nivo na 60 odsto, nekad na 100 odsto. Ali, ja pokušavam da dam sve od sebe tokom karijere i to je to. Za mene je najvažnije da kada odem kući budem svestan da sam doneo najviše što mogu. To mi donosi sreću i čini me smirenim.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.