10/08/20 - 21:04h

Morbidna saglasnost za takmičare na US Openu šokirala javnost

 


Društvenim mrežama počeo je da kruži sadržaj saglasnosti koju će morati da potpišu učesnici US Opena.


Zauvek oslobađam US open odgovornosti ukoliko umrem ili izazovem smrt člana porodice – tako bi moglo da se shvati tekst ove saglasnosti.

– Potpuno sam svestan rizika ulaska u Nacionalni trening centar i kompleks Bili Džin King nacionalnog centra (itd.) tokom kovid-19 pandemije. Shvatam da postoji rizik zbog ulaska u kompleks i toga što sam okružen drugim ljudima tokom kovid-19 pandemije. Rizik uključuje, ali nije limitiran na, dobijanje kovida-19, respiratornih problema, smrt, širenje kovida-19 članovima porodice ili ukućanima, kao i bilo kome drugom koji može da se suoči sa pomenutim problemima.

Takođe shvatam da poštovanje kovid-19 protokola neće eliminisati ovaj rizik, čak i uz socijalno distanciranje i druge bezbednosne mere u kompleksu. Sa ovim znanjem prihvatam da uđem u kompleks birajući da to uradim uprkos tome što može da bude opasno za moje zdravlje i zdravlje ljudi sa kojima budem u kontaktu.

Prihvatam odgovornost za svaki rizik koji uključuje povredu, ozbiljno oboljenje i smrt koji mogu da se dese meni ili drugima koji budu u kontaktu sa mnom, a rezultat su mog boravka u kompleksu i nastali su zbog nemarnosti Nacionalnog trening centra ili bilo kog drugog razloga.

Sa punim razumevanjem shvatam da je ovo odricanje odgovornosti i saglasan sam sa tim da važi zauvek. Ova forma odricanja je obavezujuća za: mene, članove moje porodice i supružnika ukoliko budem živ, to jest moje naslednike i lične zastupnike ukoliko budem mrtav.

I dok je javnost šokirana morbidnošću saglasnosti, pojedini teniski radnici istakli su da ovakvu vrstu formulara potpisuju pred svaki grend slem.

– Imam vesti za vas. Ovakvo oslobađanje odgovornosti morate da potpišete svaki put kada preuzmete akreditacije na nekom turniru i tako je već godinama. – istakao je trener Deren Kejhil.

Britanka Džoana Konta rekla je da je čitava situacija sadržajem saglasnosti postala mračna.

– Mislim da sa ovakvim formularima stvari uvek postali dosta mračne i veoma sumorne. To je jednostavno takva forma. Što se tiče prakse, gde god da odemo na turnir, čak i pre ove situacije, mi upravljamo našim telom. Svaku odluku koju donesemo koja se tiče toga kada igramo i koliko igramo će uticati na naše telo. Tako da, što se tiče ovog virusa i odluke koju će igrači doneti, mislim da to sve pada pod isto.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.