13/08/23 - 14:06h

Montreal: Pegula prva finalistkinja, drugo polufinale odloženo

 

Turnir u ovom kanadskom gradu se privodi svom kraju.


Foto: Getty Images AsiaPac

Džesika Pegula prošla je u svoje treće WTA finale iz serije 1000 nakon što je polufinalnom meču nadigrala prvu teniseru sveta Igu Švjontek, po setovima –  6-2, 6-7, 6-4.

Obe teniserke su nervozno otvorile meč, sa brejkovima na obe strane, da bi se zatim prvo konsolidovala Pegula vezujući devet poena koji su bili presudni za preuzimanje prvog seta. U nastavku meča Švojntekova je podigla nivo svoje igre što je rezultovalo ranim brejkovima u njenu korist. No, pri rezultatu od 3-1 Amerikanka je dobila ponovnu sigurnost u svoje udarce, da bi se potom potpuno vratila u igru. I pored toga, propustila je priliku za pobedu u dva seta izgubivši gem na svoj servis. Ključni momenat za ovaj deo igre dogodio se u tajbrejku kada je pesma sa razglasa nesmotreno puštena u toku same razmene, to je vidno uticalo na Pegulu koja je ispustila drugi set a zatim nastavila u sličnom ritmu i u odlučujućem. No, Amerikanka konačno pronalazi svoj ritam kada je trebalo i od dva brejka zaostatka preuzima kontrolu, osvajajući 16 od 19 poslednjih poena u gemu, a samim tim i meču.

Drugo subotnje polufinale, između Elene Ribjakine i Ljudmile Samsonove, odloženo je za nedelju zbog vremenskih uslova koji nisu dozvolili da se meč odigra.

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Iga Švjontek, Masters, Masters u Montrealu, Teniserke


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.