29/05/21 - 17:22h

Molčan: Nisam igrao loše, ali sam sa druge strane imao najboljeg na svetu

 

Nakon poraza u finalu turnira u Beogradu od Novaka Đokovića, Slovak Aleksa Molčan rekao je da je ova nedelja bila najbolja u njegovoj dosadašnjoj karijeri.


Aleks Molcan

Novak je Molčana savladao u dva seta – 6:4, 6:3.

– Osećam se dobro i umorno posle svega. Ova nedelja bila mi je najbolja u karijeri, igrao sam prvo ATP finale, došao do kraja iz kvalifikacija. Igrao sam dobar tenis, borio sam se, ali nije bilo dovoljno. Nisam igrao loše, ali sam sa druge strane imao najboleg na svetu, Novaka Đokovića. – rekao je Slovak.

Aleksa je trenutno 255. na listi, a u ponedeljak ga čeka skok na 181. mesto.

– Nisam zbog plasmana ušao u kvalifikacije za Rolan Garos, nisam mogao da igram. Možda bih i išao tamo da sam znao da neći igrati ovde finale. Ispalo je da sam izabrao dobro. Igrao sam dobro od prvog do poslenjem meča. Velika je škola igrati sa Novakom u finalu. Bez teksta sam ostao kad sam shvatio da ću biti u finalu. Nisam tužan zbog poraza, izgubio sam od najboljeg na svetu. Srećan sam zbog cele nedelje. Radiću još više, videćemo šta će biti u nastavku sezone.

Šljaka mu je omiljena podloga.

– Odrastao sam na šljaci, tako je obično za sve klince u Slovačkoj. To je tamo omiljena podloga. I za mene, nije mi bitno što trčim mnogo i igram duge relije, dobro sam spreman. Imao sam dobre rezultate i na betonu, ne mučim se da igram ni tamo. Igram malo drugačije tada, bez mnogo spina, bekhend mi je ravan, što je za beton bolje. Ne bih rekao da sam samo igrač šljake, jer mogu dobro da se snađem i na betonu i travi. Doduše, na travi moratebiti pametniji, videćemo šta će biti dalje.

On je otkrio ko su mu idoli.

– Nadal je moj idol, najviše ga volim, Verdaska takođe. Fernando i ja imamo sličnih trenutaka, uvek mi se dopadao njegov forhend. Njih dvojica su mi nekako favoriti, pošto su kao i ja levaci, to mi se dopalo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   ATP u Beogradu, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.