23/10/21 - 13:17h

“Mnogo mi se dopada Novakova igra, volim ga”

 

Trener Džensona Bruksbija, Džozef Gilbert rekao je da mu se veoma dopada igra Novaka Đokovića.


Foto: Getty Images AsiaPac

Mladi američki teniser igrao je protiv Novaka u četvrtom kolu US opena. Uspeo je da osvoji prvi set, ali je Đoković nakon toga došao do preokreta.

– Dženson zna koliko ja volim Đokovića. Mislim da je Đoković ako ne najveći, a ono među trojicom najvećih u istoriji. Mnogo mi se dopadaju Novakova igra, njegov stil i šabloni u igri. Gledao sam ga mnogo, a pred taj meč smo imali plan – u prvom setu je Dženson pogađao sve, a Đoković je tek bio u trećoj brzini. Novak je potom ubrzao, ušao u četvrtu-petu brzinu tokom onih dugih gemova u drugom setu, a tada je Džensonu motor pukao. – rekao je Gilbert i nastavio:

– Gledali smo taj meč i shvatili da moramo da budemo fizički jači, mada niko nije rekao da je Bruskbi pre tog meča igrao pet setova (sa Fricom) i četiri seta u meču pre toga. Bio je to njegov prvi grend slem na kojem se probio. Energija, adrenalin, logično da je bio i mentalno iscrpljen. Posle toga smo uzeli odmor dve nedelje.

On je rekao da je pri radu sa Bruksbijem pokušao da uzme elemente oigre svih članova “Velike trojke”.

– Pokušavao sam da uzmem stvari od sve trojice, one stvari koje su uspešno radili u kontinuitetu. Ipak, definitivno sam shvatio da Dženson neće biti kao Rafa, nije toliko fizički intenzivan, niti ima lakoću s kojom igra Federer. Đokovićevi šabloni su zanimljivi, način na koji smešta loptu, kako upija brzinu lopte protivnika, drop šot… Pred njihov meč sam znao da će biti mnogo drop šotova jer obojica igraju s mnogo osećaja.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.