10/03/20 - 14:58h

Miomir: Cilj za ovu godinu je da uđem u Top 30

 

Srpski teniser Miomir Kecmanović rekao je da bi ovu godinu da voleo da završi u Top 30 na ATP listi.


Source: Julian Finney/Getty Images AsiaPac

– Cilj za ovu godinu je da uđem u Top 30. Ako bih uspeo da godinu završim u toj grupi, to bi bilo sjajno, jer želim da idem korak po korak. Ne želim da postavim sebi nerealne ciljeve i da onda budem razočaran na kraju godine. Mislim da je bolje ići postepeno, pa ako nešto ostvari, to je savršeno. – rekao je on za sajt. ATP

Miomir se za novu sezonu spremao u Dubaiju, a tamo je imao prilike da radi sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom. On je otkrio šta mu je iz tog iskustva ostalo u sećanju:

– Definitivno je to rad nogu, to je najvažnija stvar u tenisu. Svi znaju kako da udare lopticu, ali ako nisi dobro postavljen, nećeš uspeti. Rad nogu je velika stvar, takođe važan je i taj mentalni aspekat, da uočite lopticu brže i krenete na nju. Ne bi trebalo da je čekate, već da budete agresivni i krenete na nju.

Miomirov trener Miro Hrvatin rekao je da je upravo sa Srbinom radio na tom segmentu igre:

– To je ključna stvar jer svi znaju kako da igraju forhend i bekhend, ali kada im oduzmete vreme da se nameste, sve postaje drugačije. Imali smo sreće da radimo u poslednja dva predsezonska kampa sa dobrim igračima, najboljim na svetu. Vežbanje sa njima učinilo je da vam pokažu put kojim želite da idete i kojim morate da idete, kao i na čemu treba da radite.

On ističe da Kecmanović mora da bude mentalno agresivniji:

– Sve je kombinacija stvari, a mislim da Miomir mora da bude i mentalno agresivniji. Rad nogu je važan, ali stvari postaju drugačije kad ste bliži loptici. Sveukupno, mislim da treba vremena da se sve namesti kako treba. Međutim, to je stvar koju svi igrači rade, nemate vremena kada igrate protiv najboljih na svetu. Ako im date kraću lopticu, mrtvi ste. Gubite poen, to je to. Veoma je jednostavno.

Hrvatin je istakao da se iskustvo rada sa Novakom, Rodžerom i drugim igračima iz vrha tenisa ne može kupiti.

– Najviše što možete da dobijete je da trenirate sa najboljima. Na Tenerifama smo krajem 2018. radili sa Ginterom Bresnikom i Dominikom Timom, kao i sa Davidom Gofanom i Janom-Lenardom Štrufom, bilo je savršeno. Ove godine bilo je još bolje. Imali smo Federera, Novaka Đokovića i Karena Hačanova, to se ne može kupiti. To je i za mene i za njega najbolje moguće iskustvo.

Miomir se nada da će ga zdravlje poslužiti tokom cele godine:

– Tokom najvećeg dela prošle godine išao sam pravolinijski, sve mi je išlo kako sam želeo. Bio sam u stanju da igram na istom nivou cele godine, bez povreda. Nadam se da ću tako nastaviti.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Miomir Kecmanović, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.