18/02/20 - 18:15h

“Mene ispunjava ljubav prema tenisu, a ne oboreni rekordi”

 

Novak Đoković u utorak je u Beogradu održao konferenciju za novinare.


Source: Getty Images North America

On se tom prilikom, između ostalog, dotakao teme oko izbora najboljeg tenisera u istoriji, nešto o čemu javnost dosta diskutuje.

– U današnjem sportu svi pričaju ko će koga da pobedi, koliko ce rekorda da obori… Na neki način se stvara energija koja širi mnogo više tenzija nego što je potrebno. Ja imam svoje ciljeve ali oni nisu moja glavna motivacija. Pobede i rekordi i trofeji ne mogu da me potpuno ispune, ono sto mene potpuno ispunjava je pre svega ta ljubav prema tenisu. To je meni nukleus svega. Postoje dani kada se ne osećam vas kao da mi se trenira svakog dana ali ako ne osećam ljubav prema sportu i ako se ne vratim onom detetu koje je krenulo sa četiri godine da trenira onda se ne osećam putpuno ispunjeno. – rekao je on.

On je naglasio da mu je od svega najbitnije da uživa u svom poslu.

– Tenis mi pruža platformu da nastavim da unapredjujem sebe kao čoveka. Meni je uvek primarni cilj bio da uživam u onome što radim jer u suprotnom ne bih mogao toliko da putujem i da se takmiči, drugo da to tretira kao glavno orudje za napredak u ljudskom smislu. Ja na terenu u tom spektru emocija doživljavam dve krajnosti u jako kratkom periodu i onda ispoljava neke potisnuti stvari, te mi je jasno koliko moram da radim na sebi. Mene to uzbuđuje i motiviše i kao posledica toga dolaze trofeji i pobede. Po meni obaranje rekorda i pobede ne mogu da budu nešto što će mene ispuniti kao čoveka.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.