09/11/20 - 10:49h

Medvedev: Izuzetno sam srećan kako sam odigrao

 

Ruski teniser Danil Medvedev osvajač je trofeja na Mastersu u Parizu.


Source: Getty Images AsiaPac

On je u finalu sa 5:7, 6:4, 6:1 savladao Sašu Zvereva.

– Izuzetno sam srećan kako sam odigrao, tokom cele nedelje igram na vrhunskom nivou i tada nije lako igrati sa mnom. Sada je bilo neizvesno, posle prvog seta nisam znao šta da radim jer je on servirao izvanredno, nisam se osećao dobro na riternu i stegao sam se pri kraju seta. Osećao sam da bi meč mogao da mi isklizne iz ruku. Uspeo sam da ostanem mentalno jak, pritiskao sam ga, propustio četiri brejk lopte na 1:1 u drugom setu, ali korak po korak sam dizao nivo igre i onda napokon napravio brejk. Čak i treći set, jeste bilo 6:1, ali na 1:0 je on imaobrejk lopte. Tada sam išao na mrežu, odigrao dobre voleje, time sam zadovoljan. – rekao je Medvedev.

Rus će igrati na Završnom turniru u Londonu na kome je prošle godine takmičenje završio u grupnoj fazi.

– Dolazim u boljoj formi nego prošle sezone. Tada sam bio iscrpljen i u Parizu sam izgubio prvi meč, tada sam izgubio samopouzdanje, uvek je tako kada se izgubii na startu. Sada ću uzeti nekoliko slobodnih dana i treniraću dobro u Londonu. Nadam se da mogu da ostvarim neku pobedu tamo. Nemam drugi cilj jer rivali su trojica Top 10 igrača u grupi – evo Rafa je prošle sezone imao dve pobede i ispao je u grupi. Zato mi nije cilj u startu da osvojim turnir, idemo meč po meč.

Novinari su ga podsetili na poraz od Nadala u Londonu prošle godine kada je vodio sa 5:1 u trećem setu.

– Užasno sa svakog aspekta, teniskog i mentalnog. Imao sam i meč loptu, ne može igrač to sebi da dozvoli ako želi da bude u vrhu. Ipak, posle nisam želeo da kukam, znao sam da to moram da ostavim iza sebe i da naučim iz toga. Na 5:1 nije trebalo da poludim kada sam izgubio gem za 5:2, al dugo radim na mentalnoj snazi – iako i dalje imam ponekad velike padove, to ne može da se poredi sa onime što je bilo ranije. Sada sam zadovoljan tim segmentom igre.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Danil Medvedev, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.