25/01/21 - 16:50h

“Mediji su bili protiv turnira, Novak je pokušao da se izbori za bolji tretman”

 

Dušan Lajović pričao je o uslovima u Melburnu.


Foto: Julian Finney/Getty Images North America

On je u grupi koja nije u strogom karantinu, pa može slobodno da trenira, ali svestan je koliko će trening nedostajati igračima koji su u potpunom karantinu.

– Upravo sam se vratio sa terena i iskoristio pet sati treninga za danas. U grupi sam koja sme da koristi pet sati za trening. Viktor Troicki je u karantinu jer je neko bio pozitivan u avionu u kojem su oni došli u Australiju. Teško je igrati neki turnir za desetak dana kada sediš 14 dana u sobi. Bez udaranja loptice, tačnije sparinga, nije isti osećaj za telo, od onog kada treniraš u sobi. Nadam se da neće biti nekih povreda. Ovo još nismo doživeli. Mogu da zamislim kako će biti njima kad izađu iz sobe.

Novak Đoković je imao predloge kako da se reši situacija, ali je to naišlo na veliku osudu medija.

– Generalno su mediji bili protiv turnira ovde u Viktoriji zbog rizika koje nose putnici, a postoje Australijanci koji ne mogu da se vrate u zemlju. Šta god da se reklo, naišlo bi na nešto negativno u medijima. On je pokušao da se izbori za bolji tretman. To nisu bili zahtevi već molbe. Logično je da igrači sa vrha liste pomažu slabijim igračima. Nije on očekivao da će oni reći da to može, samo je pokušao. Oni su odlučili da odgovore negativno, ali su ipak pomogli na kraju.

Serbia Open vratio se u ATP kalendar za 2021. godinu i u aprilu će se održatiu Beogradu.

– Nadam se da ću igrati i da će se situacija sa koronom do tad rešiti. Igrao sam davno na tom turniru i uvek sam imao lepa sećanja i nadam se da će i ovog puta biti tako. Nadam se da ćemo imati lep ATP turnir u Beogradu. – rekao je drugi reket Srbije.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Dušan Lajović, Dušan Lajović, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.