31/05/22 - 15:22h

“Meč između Novaka i Rafe će biti sudar gladijatora”

 

Nekadašnji teniser Markos Bagdatis govorio je o predstojećem duelu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.


Nadal and Djokovic

Novak i Rafa u utorak se bore za plasman u polufinale Rolan Garosa.

– Mislim da su i Đoković i Nadal veoma dobro ovladali time da kontrolišu svoje emocije, i ne verujem da će ovaj meč presuditi emocije – niti da će on imati poseban emotivni naboj. Pre svega ga vidim kao sudar gladijatora, velikih boraca – i zasigurno jedan od najboljih mečeva turnira, kakvi su uostalom skoro svi njihovi mečevi. Guraće sebe do ivice svojih mogućnosti, i biće jednostavno fascinantno sve to pratiti. – rekao je Bagdatis i nastavio:

– Za očekivati je da će publika biti više emotivno naklonjena Rafi, ali svi dobro znamo da Novak voli kada je publika protiv njega – što predstavlja veoma zanimljiv i uzbudljiv miks. A to da li će publika eventualno malo omekšati prema Novaku u slučaju da ubedljivo pobede – zaista ne znam, videćemo sve već uskoro.

On je izdvojio Đokovića i Karlosa Alkaraza kao tenisere koji na ovom turniru igraju odličan tenis.

– Izdvojio bih Novaka po tome što do sada nije izgubio nijedan set, i jasno je da je veoma motivisan i žarko želi da osvoji ovaj turnir. Sjajno je videti ga opet kako se takmiči na grend slemu, i koliko je posvećen ostvarenju svog cilja. Šta taktički treba raditi, to znaju samo Novak i njegov tim, činjenica je da je on bio pobednik u njihovom poslednjem meću upravo ovde prošle godine.

Meč se igra u večernjem terminu koji više odgovara Novaku nego Rafi.

– U načelu smatram da je povoljnije za Novaka kada se meč igra u večernjem terminu, jer je teren nešto sporiji, a odskok loptice niži – ali to je odluka organizatora, i tome se nema šta dodati.

Na pitanje da li će ovaj meč biti jedan od najvažnijih za istoriju tenisa, on je odgovorio:

– Ovaj meč je bez sumnje izuzetno važan, interesantan i ima prizvuk istorijskog – ali ne bih rekao da je odlučujući za njegovu istoriju – barem iz razloga što verujem da ćemo Nadala i Đokovića gledati u Parizu još dve-tri godine. Zato ne bih izgovarao velike reči ovim povodom – jer očekujem da ćemo njih dvojicu gledati na turu i dalje.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Markos Bagdatis, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.