31/08/21 - 11:19h

Marej: Ne poštujem ga više; Cicipas: Ne vidim u čemu je problem

 

Duel između Stefanos Cicipasa i Endija Mareja obeležio je jedan sporan potez grčkog tenisera.


Source: Getty Images AsiaPac

Naime, tokom petog seta Cicipas je otišao do toaleta i tamo se zadržao deset minuta, što je veoma naljutilo Mareja.

Cicipasu, inače, nije prvi put da radi istu stvar.

– Nije toliko stvar u odlasku sa terena koliko u vremenu. Pričao sam sa mojim timom pred meč i očekivao sam to, spremio sam se na to da će probati to da radi ako mu stvari ne idu na ruku. Međutim ne možeš da sprečiš da to utiče fizički na tebe. Kada igraš brutalan meč kao ovaj i staneš na sedam ili osam minuta ohladiš se. Možeš koliko hoćeš da se spremiš mentalno, ali tako dugačka pauza utiče fizički. Stalno je pravio pauze, medicinski tajm-aut, u četvrtom setu kada sam imao ništa trideset on menja reket. Može to da bude slučajnost, ali ne verujem da mu taj reket pravi uopšte probleme. Razočaran sam jer osećam da je sve to uticalo na ishod meča. Ne kažem da bih dobio, ali imalo je uticaja. Mnogo ga cenim, briljantan je igrač, sjajan je za tenis. Ali imam nula vremena za te stvari i ne poštujem ga više. – rekao je Endi nakon meča i nastavio:

– Ako su svi u redu sa tim i da ne postoji problem, onda sam ja možda nerazuman. Međutim to su besmislice, on to zna takođe. To nije dobro za igrače. Sedim ovde posle meča sa jednim od najboljih igrača na svetu i ne pričam o fantastičnoj igri, koliko je dobar teniser i šta je sve uradio u poslednje četiri godine, već pričamo o pauzama za toalet i medicinskim tajm-autima To su gluposti.

On je istakao da je zadovoljan svojom igrom, ali da je razočaran.

– Znam da mogu da igram ovakav tenis. Treba mi vreme na terenu, prilika da igram protiv ovih momaka. Kada dođem na teren sa njima moram da dokažem da mogu. Nešto sam dokazao danas, ali nisam dobio. Što se tiče fizičke spreme, dobro sam. Voleo bih da sam se osećao bolje, ali bilo je i drugih okolnosti koje nisu pomogle. Sve u svemu dobro sam igrao ali voema sam razočaran. Frustriran sam zbog tih stvari. Veoma sam razočaran.

Stefanos Cicipas rekao je da nije prekršio nijedno pravilo.

– Ako ima nešto što mora da mi kaže, trebalo bi nas dvojica da razgovaramo o tome da vidimo šta nije u redu. Mislim da ne kršim bilo koje pravilo. Igram po pravilima, radim sve kako treba. Da, trebalo bismo nas dvojica da popričamo i uverimo se šta je. Ja ne znam kako se moj protivnik oseća dok igra meč, to i nije moj prioritet. Sve dok igram po pravilima i držim se toga za šta ATP kaže da je fer, ostalo je u redu. Nemam ništa protiv njega, apsolutno ništa.

Novinari su ga podsetili da ga je Zverev u Sinsinatiju optužio da je telefonirao ocu tokom toalet pauze.

– Nikad u karijeri nisam uradio tako nešto. Ne znam kakva je mašta potrebna da se dođe do te tačke. To i nije nešto što uzimam za ozbiljno jer je besmisleno i misliti na to.

Na pitanje šta je radio tako dugo u toaletu, on je odgovorio:

– Mislim da je jasno da sam sa sobom poneo odeću kada sam izlazio sa terena. Toliko mi treba da se presvučem i da se vratim na teren. Ne znam kakva su tu pravila, kao ni da li ga ima. Koliko ja znam, dozvoljena su vam dve toalet pauze da promenite opremu kad igrate pet setova i jedana kada igrate u dva dobijena seta. To pravilo sledim čitavu karijeru. Nisam ništa prekršio, tako da ne vidim problem.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Endi Marej, Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.