06/11/20 - 21:59h

Ljubičić: Rodžer je u fazi oporavka, želimo što pre da odemo u Australiju

 

Trener Rodžera Federera Ivan Ljubičić rekao je da oporavak švajcarskog tenisera ide dobro.


Foto: Quinn Rooney/Getty Images AsiaPac

Federer se nije takmičio od Australijan opena, a ove godine imao je dve operacije.

– Rodžer je trenutno u fazi oporavka, stvari se odvijaju na najbolji mogući način. Sve više i sve bolje trenira, zanima me da vidim koliko ćemo moći napora da zahtevamo sledećih meseci. Plan koji smo imali na umu za sada nije u potpunosti mogao da bude poštovan. Između nas postoji mnogo poverenja. – rekao je Ljubičić i nastavio:

– Malo je prerano govoriti o rasporedu, danas sigurno ne mogu da kažem šta ćemo raditi u aprilu. Znam da želimo što pre da odemo u Australiju, da Australijan open bude sjajan i onda idemo korak po korak – biće važno da idemo postepeno i da pazimo na odmor. Kao i uvek.

Kako je rekao, ova godina nije donela velika iznenađenja:

– Sve je bilo u skladu sa očekivanjima. Napredovali su oni od kojih smo to i očekivali kao što su Rubljov, Šapovalov, Zverev. Jeste čudna godina zbog svega, ali bez nekih velikih iznenađenja. Mislim da to što nema publike ne menja mnogo rezultate, tišina je tokom poena svakako. Ne računajući najveće igrače, ostali i inače igraju pred malo publike. Ipak, uzbuđenje je drugačije, adrenalin, nadam se da ćemo se što pre vratiti u normalu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.