15/10/20 - 11:24h

Kveri napravio međunarodni incident, preti mu tri godine suspenzije

 

Amerikanac Sem Kveri napravio je ozbiljan prekršaj, zbog kog mu preti suspenzija, ali će verovatno snositi i druge posledice, nevezane za tenis.


zimbio.com

Kveri je sa ženom i sinom doputovao u Sankt Peterburg, gde je trebalo da učestvuje na turniru. Pre njegovog prvog meča u singlu ustanovljeno je da je pozitivan na koronavirus, pa ga nije ni odigrao.

Ne samo da je pozitivan bio američki teniser, već i čitava njegova porodica, a određen im je karantin od dve nedelje. Svo troje imali su blaže simptome, pa su mogli da ostanu u hotelu, sve dok Kveri nije saznao da će ih posetiti ruski lekari i hospitalizovati ih ukoliko bude potrebe.

U trenutku kada su mu saopštili tu mogućnost, Amerikanac je odlučio da angažuje jednu privatnu avio kompaniju i sa ženom i detetom momentalno napusti Rusiju. Navodi se da su svo troje sedeli daleko od pilota, ali su i uprkos tome prekršena pravila, s obzirom da porodica nije smela da napusti hotel, a kamoli zemlju.

Iako nisu otkrili gde se trenutno nalaze, navodi se da su u nekoj od baltičkih zemalja, u koju za ulazak iz Rusije nije bio potreban negativan test. Oni takođe nisu obavestili vlasti te zemlje da su na njihovu teritoriju ušle tri osobe pozitivne na COVID-19.

Iz ATP-ja nisu bili srećni zbog ovako ishitrene i neodgovorne odluke Sema Kverija.

– ATP je obavešten o incidentu koji se tiče kršenja ozbiljnog protokola vezanog za kovid-19 tokom ovonedeljnog turnira u Sankt Peterburgu. Igrače i članove njihovog tima moramo da podsetimo da kršenje protokola može da dovede u pitanje ceo turnir i da ima posledice na ceo Tur. Mi smo, prema našem pravilniku, ovo shvatili veoma ozbiljno i pokrenuta je istraga. – naveli su.

A u pravilniku piše da bi za teži prekršaj, što ovo i jeste, kazna mogla da bude do 100 hiljada dolara i tri godine suspenzije.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Sem Kveri, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.