26/03/21 - 14:42h

Kurijer: Pospišil kao i Đoković nosi stres i teret

 

Nekadašnji broj jedan Džim Kurijer govorio je o Vaseku Pospišilu, a vezano za ponašanje kanadskog tenisera tokom meča na Mastersu u Majamiju.


zimbio.com

Vasek je tokom meča sa Mekenzijem Mekdonaldom bacao reket, namerno gubio poene, a javno je opomenut zbog nesportskog ponašanja.

Kada ga je sudija pitao šta mu je, on je rekao da je nervozan jer je predsednik ATP-a vikao na njega na sastanku.

Podsetimo, Novak i Vasek su prošle godine osnovali Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača (PTPA), a Kurijer smatra da Pospišil oseća teren toga što predstavlja tenisere.

– Ako se vratimo na US Open prošle godine, on i Novak Đoković su orkestrirali konferenciju za medije uoči početka turnira, kada su osnovali PTPA. Novak nije u Majamiju, ali Pospišil radi veoma naporno na organizaciji igrača, a to uključuje i sastanke sa ljudima sa ATP. Po onom što se čuje, bilo je vrlo vatreno, bilo je dosta antagonizama na tom okupljanju. – rekao je Džim i nastavio:

– Čini se da se sve to manifestovalo na njega u tom meču, kada je uneo dosta tog nemira na teren. Nikad nisam video igrača da kaže, ‘želim da direktor ATP dođe na ovaj teren’. Supervizor, to je u redu, ali direktor…To je nešto drugačije. Pospišil je pametan momak, promišljen, pokušava da vodi igrače, nosi na svojim leđima dosta tereta i očigledno je sve to bilo previše. To nas sve podseća na to što se dogodilo Novaku Đokoviću na US Openu. I on je tada nosio u sebi to nezadovoljstvo i stres, i izbacio je sebe sa tog turnira udarivši linijskog sudiju lopticom u vrat. Ponekad je teško biti ispred svih ljudi, Pospisil oseća i te kako taj teret.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vasek Pospišil, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.