06/09/22 - 16:57h

Kort: Sereni sam se uvek divila, ona meni nikada

 

Serena Vilijams završila je karijeru sa osvojena 23 grend slema, a rekord Margaret Kort kome je težila neće oboriti.


Foto: Getty Images AsiaPac

Teniserka koja je u periodu od 1960. do 1977. godine osvojila 24 grend slema kaže da se njeni uspesi nikada nisu poštovali.

– Uvek sam se divila Sereni kao igračici, ali mislim da se ona nikada nije divila meni. Danas mnogi mediji ne žele da spomenu moje ime. Ne dobijam poštovanje za svoje uspehe. Priznaju mi titule, ali me najradije ne spominju. Serena je odigrala sedam godina više od mene, ja sam se povukla u ranim tridesetim, a imala sam i pauzu. Kada sam imala 25 mislila sam da se nikada neću vratiti tenisu. Udala sam se, rodila dete, ali onda je usledila jedna od mojih najboljih godina. Posle prve bebe sam osvojila tri od četiri grend slema, a Serena nije osvojila nijedan otkad se porodila. – rekla je ona i dodala:

– Bili Džin King stalno govori da najbolje igračice u moje vreme nisu dolazile da igraju na Australijan openu, ali to nije tačno. Igrale su Marija Bueno, prva na svetu, Kristin Truman, En Hejdon i ostale… Mislim da je u Sereninoj eri tenis mnogo lakši. Kako bih ja volela da sam mogla sa sobom da vodim porodicu. Danas igračice imaju psihologe, trenere… Razočaram se kada danas vidim da teniserke ne poštuju starije igračice. Takođe, mislim da nije bilo u redu što Serena nije spomenula češće protivnicu Ajlu Tomljanović kada je govorila za medije. Mi smo poštovali jedni druge.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Serena Vilijams, Teniserke, Vesti


Komentari: 1

 
Branka September 6, 2022 Odgovori

Svaka čast
isto mislim
prepotentna je Serena
puna sebe..a tek haljina k9 balerina a teniserka ha ha haaaa
uspesi..ok
Margatet Kort.24.GS
naj..naj

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.