30/07/21 - 20:24h

Kondicioni trener Stefanosa Cicipasa: Osećao sam se kao kriminalac

 

Kondicioni trener Stefanosa Cicipasa, Kristos Fiotakis, nezadovoljan je uslovima na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Source: Getty Images Europe

On je medijima predočio kako je bilo odsedati u olimpijskom selu.

– Bila su nas trojica u 20 kvadrata, čak nismo imali ni TV u sobi da posmatramo Igre. Dok su SAD, Velika Britanija i još neke zemlje imale i plejstejšn i apartmane sa velikim prozorima, privatne teretane, bicikle i kafeterije koje su mogli da koriste. – rekao je Fiotakis i nastavio:

– Čak 90 odsto osoblja nije govorio engleski. Bio je to pravi haos, to nije moglo da se sredi. Svlačionica je bila haotična, gubile su se stvari i satima niste mogli da rešite probleme.

Grk je imao problema vezanih za proseduru oko koronavirusa.

– Dan kada je Cicipas igrao treće kolo sa Umberom, pozvali su me u dva sata ujutro da mi kažu da sam bio blizak kontakt sa nekim na letu iz Frankfurta 19. jula. Bilo je tu članova timova iz Italije i Nemačke, mnogo sportista, svi su bili na istom letu. Tražili su da se izolujem, bez obzira što sam u Japanu bio već devet dana i sa negativnim testovima. Morao sam da radim PCR test da bih gledao Cicipasa i rečeno mi je da ga zagrevam preko video poziva.Satima ste čekali na rezultate testova, onda su mi u 13 sati rekli da je u redu da uđem na stadion, ali da tamo dođem kolima sa posebnom pratnjom, ne autobusom. Tako da nisam mogao da imam standardne rutine sa Stefanosom pre meča. Stigao sam u 14, sat posle početka meča i uz mene je bilo šest zdravstvenih radnika, osećam se kao kriminalac kojin sedi sam na vrelom suncu. Usput, nisam stigao ni da jedem jer sam u karantinu bio od 7 ujutro, nisu mi dali da budem u kontaktu sa ostatkom tima.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.