14/04/16 - 22:36h

Kolumbijka sa 15 godina debitovala na WTA turniru

 

Emilijana Arango, mlada teniserka iz Kolumbije sa 15 godina odigrala svoj prvi meč u profesionalnom tenisu.

Emiliana Argano (foto:Fed Cup)

Emiliana Argano (foto:Fed Cup)

Svoje prvo učešće na jednom takmičenju iz WTA kalendara, Arango je završila porazom u prvom kolu od američke teniserke Irine Falkoni sa 2:0.

Jako sam ponosna što sam dobila priliku da igram na profesionalnom turniru. Teško je bilo po prvi put igrati, ali morala sam i to da iskusim i sad znam šta me čeka u nastavku. Potrebno mi je još rada kako bih stekla više iskustva i samopouzdanja za nastavak karijere“, izjavila je Arango nakon poraza.

Pred mladom Kolumbijkom u narednom periodu su ITF takmičenja u Evropi, i sigurno da je to sjajna prilika za sticanje iskustva i sazrevanje na teniskom terenu.

Rekord najmlađeg profesionalca u ženskom tenisu i dalje drži Dženifer Kapriati koja je 1990.godine zaigrala na turniru u Boka Ratonu (Florida) sa samo 13 godina.

Sa te strane, debitantski nastup Emilijane Arango daleko je od rekorda, ali je ova vest sa oduševljenjem dočekana u Kolumbiji koja se ne može pohvaliti rezultatima u tenisu poslednjih godina. Njihova najbolje rangirana igračica je Marina Duke, 81. teniserka sveta.

Arango je mlada zvezda koja uz Mariju Osorio-Serano čini okosnicu Fed Kup tima Kolumbije, pa je svaki njen uspeh radost za domaće navijače.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.