29/03/24 - 09:35h

Đoković o razlazu sa Ivaniševićem: Kraj saradnje, ali ne i prijateljstva – ne znam da li ću uopšte imati novog trenera! (Video)

 

Đoković javno prvi put od razlaza sa Ivaniševićem.


Novak Đoković

Boravak u domovini, najbolji teniser svih vremena iskoristio je da prisustvuje premijeri filma o čuvenom treneru Niki Piliću, koji je bio važan deo njegove karijere. Ostvarenje reditelja Žarka Mirkovića “Nikola Pilić – legenda” prvi put je prikazano na platnu beogradskog Doma Omladine u sredu uveče.

Za mene je poseban osećaj ovo večeras. Gledati film uz koji su evocirane neke uspomene iz mog detinjstva. I naravno slavi veliku karijeru Nikija koji je u mom životu odigrao jako značajnu ulogu. Zahvaljujući mojim roditeljima otišao sam u akademiju Nikija Pilića sa 12, 13 godina u veoma izazovnim vremenima i to je najbolja moguća odluka koju su doneli. Prihvatio me je kao sina i u saradnji sa mojim roditeljima rodila se ovakva karijera. Puno dugujem ovom čoveku, hvala Niki za sve. Hvala ti i što si toliko toga lepog uradio za tenis i za Srbiju kojoj si doneo jedini Dejvis kup. Ujedinio si dve nacije koje su bratske nacije, ali koje su prošle teške trenutke – rekao je Đoković, koji je kao mlađi tinejdžer puno vremena proveo na Pilićevoj Akademiji u Minhenu.

Na konferenciji koja je usledila, Đoković se dotakao i teme koja je sve najviše zanimala.

--Goran je pre svega prijatelj za života, moj i moje porodice. Izuzetno mi je drag, kraj profesionalne saradnje ne znači kraj prijateljstva. Rastanak je bio pozitivan, koliko god može da bude, došlo je do tačke zasićenja posle skoro pet godina saradnje. Ispisali smo istoriju našeg sporta, osvajali slemove, a prošli smo kroz sito i rešeto – diskvaifikacija, deportacija… Uvek ću se sećati toga da je bio ljudski tu za mene, takve vrednosti su bile ispred svega. Iz te hemije je i rezultat došao kao posledica. Sve najlepše mu želim.

--Još nemam jasnu ideju ko bi mogao da bude trener i da li će neko uopšte biti. Imao sam trenere od malih nogu, pokušavam da osetim šta je to što mi treba, bićete blagovremeno obavešteni.

Đoković priznao zašto se razišao sa Ivaniševićem: Otkrio važnu informaciju oko njegovog naslednika

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.