01/07/23 - 10:45h

Kirjos „preti“ iz zapećka: Stvarno mislite da nisam konkurentan?

 

Svoje prvo grend slem finale odigrao je baš na Vimbldonu prošle godine, kada je dobro parirao Novaku Đokoviću, ali na kraju morao da položi oružje.


Source: Getty Images AsiaPac

Teško da iko očekuje od nestašnog Australijanca da ponovi takav uspeh na predstojećem turniru, pogotovo ako se uzme u obzir dosadašnji tok ove sezone. Podsetimo, „bad boy“ svetskog tenisa je propustio prvu polovinu takmičarske godine zbog povrede. Pred Australijan open je operisao meniskus. Pokušao je da se vrati u drugoj nedelji juna na turniru u Štutgartu, gde je eliminisan već u prvom kolu, da bi se potom povukao sa turnira u Majorci.

Razumljivo, sve to podriva sumnje u njegove mogućnosti na ovogodišnjem Vimbldonu, iako je pre 12 meseci odigrao fenomenalno na engleskoj travi.

Po sletanju u London, poručio je u svom stilu: „Neki kažu da ne pripadam ovde…pokazaću im svoj rezime“, aludirajući na dobre nastupe širom terena „Ol Ingland Klaba“, naročito prošle godine.

Kirjos jasno želi da poruči da ga nikako ne treba otpisati. Njegov učinak na trećem gren slemu sezone je 20 pobeda i osam poraza.

– Ako mi išta može pomoći, to je činjenica da sam uvek dobro igrao na Vimbldonu i da odlično poznajem Centralni teren. Dobro znam šta treba da uradim da bih došao do uspeha. Iskreno, mislim da sam ovoga puta lišen ikakvog pritiska. Ljudi uvek govore da je pritisak pred turnir veći ako ste prethodno igrali dobro na njemu, ako branite neki dobar rezultat. Kod mene je situacija obrnuta. Kada osvajam takmičenja ili pravim dobre rezultate, to znači da više nemam šta da dokazujem na tom turniru, da mogu da se opustim i uživam. – rekao je 28-godišnji Australjanac, potvrdivši još jednom problematiku svog „nešampionskog“ mentalita.

Upravo takav način razmišljanja je najnezgodniji kamen u njegovoj patici, koje će vrlo verovatno u njoj ostati do kraja karijere.

Prošle godine je naleteo na Novaka Đokovića tek u završnoj predstavi, a ove bi mogli da se sastanu u četvrtfinalu. Da bi stigao do te faze, Kirjos, postavljen za 32. nosioca, morao bi da preskoči neke potencijalno teške prepreke poput Gofana (prvo kolo), Rubljeva i Bublika.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Nik Kirjos, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.